Η αφέλεια και η πλεονεξία πολλές φορές οδηγούν σε δυσάρεστες καταστάσεις. Από την άλλη, η άγνοια σε συνδυασμό με την ισχυρογνωμοσύνη και κατ’ επέκταση τη μειωμένη αντίληψη, παρουσιάζοντας εαυτό ως ειδήμονα επί παντός επιστητού, προκαλεί την γελοιοποίηση. Σήμερα έχουμε μια αλλιώτικη στραπατσάδα, με ενδιαφέροντα «υλικά». Λογοπαίγνιο με τις διακρίσεις του Χάρου, την οφειλόμενη διευκρίνιση για τα ζώα, την πλεονεξία επενδυτή και, κατά πόσο θα πετύχει το εγχείρημα με τον τρόπο τον οποίο επιχειρείται η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Χάρος κάνει διακρίσεις…

Κανονικά ο ανδρικός πληθυσμός θα έπρεπε να αντιδράσει σφόδρα από την παρακάτω είδηση. Η διάκριση είναι οφθαλμοφανής σε βάρος τους! Η επίμαχη ποσόστωση που επικαλούνται οι γυναίκες σε κάθε τομέα, εδώ είναι με τεράστια διαφορά υπέρ τους και ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Και μιλάμε για τη ζωή, το υπέρτατο αγαθό.

Έχει να κάνει με τον Χάρο που βγαίνει παγανιά και τα μπόνους ζωής…. Τελικά, η φράση «όποιον πάρει ο Χάρος» η οποία κατά κάποιο τρόπο υποδηλώνει το τυχαίο, δεν ευσταθεί, γιατί, ξεκάθαρα προτιμά να παίρνει τους άνδρες. Σύμφωνα με το statista.com και τα στοιχεία του Gerontology Research Group, τα οποία ενημερώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου του 2024, η λίστα με τους 10 γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο περιλαμβάνει εννέα γυναίκες και μόλις έναν άνδρα! Πρόκειται για τον Χουάν Βισέντε Πέρεζ Μορά, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Γεννήθηκε στις 27 Μαΐου, του 1909, στη Βενεζουέλα και κατοικεί στη Βενεζουέλα και είναι 114 ετών και 256 ημερών. Η μικρότερη γυναίκα είναι 114 ετών και 65 ημερών και η μεγαλύτερη η Μαρία Μπρανίας Μορέρα, 116 ετών και 340 ημερών.

Η εγκληματική «αγάπη»

Στο προηγούμενο άρθρό μου μεταξύ άλλων είχα αναφερθεί και για τη στείρωση των ζώων και δη των γάτων, χαρακτηρίζοντας υποκρισία την αφενός «απέραντη» αγάπη που επιδεικνύουν φιλόζωοι και την αφετέρου εγκληματική πράξη της στείρωσης, δύο πράγματα τα οποία ασφαλώς δεν συνάδουν. Με αφορμή μεμονωμένη αντίδραση, έστω, για όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν ρεαλιστικά τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις που ορίζει η κοινή λογική, να το πούμε πιο απλά. Από τη μία έχουμε την αγάπη κι από την άλλη την κακοποίηση. Ανεξάρτητα, αν πίσω από το όλο θέμα, βρίσκονται Κρατικές Υπηρεσίες, Φιλοζωικές Οργανώσεις κ.ο.κ.. Σημασία έχει η πράξη και η μέση αντίληψη της ερμηνείας της και όχι κατά το δοκούν. Δυστυχώς, οι οποιοιδήποτε χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο τού γράφοντος, υποδηλώνουν άγνοια… και μειωμένη αντίληψη ως προς την κατανόηση της άποψής του.

Έχασε μισό εκατ. και ψάχνεται

Απώλεσε μισό εκατομμύριο ευρώ σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Νέα πρόσφατη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μετά από καταγγελία 73χρονου. Τι να πεις για τέτοιες περιπτώσεις; Είναι ο συνδυασμός απάτης, πλεονεξίας και αφέλειας.

Μας έλεγαν μπούρδες;

Μας έλεγαν πως με τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμπλεγματοποίηση των δήμων τα έξοδά τους θα μειωθούν. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός για να μπορούν να είναι βιώσιμοι. Εν τέλει, αρχής γινομένης από την αποκομιδή σκυβάλων, τα όργανα άρχισαν να προϊδεάζουν τους δημότες και να κάνουν λόγο για αισθητή αύξηση, ίσως και στο διπλάσιο. Πιθανόν αυξήσεις να δούμε και σε άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες των δήμων προς τους πολίτες. Μήπως, το βόλεμα ημετέρων με τον οργασμό θέσεων αντιδημάρχων και περιφερειαρχών, καθώς και τις αυξήσεις στο μισθολόγιο τους, επιβάρυνε τα οικονομικά των δήμων, με αποτέλεσμα να συντείνει σε αυτή την κατάσταση; Θα δείξει το εγχείρημα σε μερικούς μήνες.