Διευρύνονται οι παροχές που απευθύνονται προς τους αυτοεργοδοτούμενους εργαζόμενους με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε και νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο διευρύνονται οι παροχές που απευθύνονται προς τους αυτοεργοδοτούμενους εργαζόμενους έτσι ώστε οι αυτοεργοδοτούμενοι να είναι δικαιούχοι του επιδόματος για τη γονική άδεια καθώς επίσης και του επιδόματος για σωματική βλάβη για ατυχήματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του εργάσιμου χρόνου.

Ερωτηθείς για το που βρίσκεται το νομοσχέδιο σχετικά με την τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ο κ. Παναγιώτου είπε ότι έχει ήδη νομοθετηθεί η τηλεργασία για τον ιδιωτικό τομέα, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόσθεσε ότι για τη δημόσια υπηρεσία βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών ο οποίος, όπως είπε, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.