• Η Ancoria Bank, ως μια challenger τράπεζα, κατάφερε να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, να γίνει ένας σταθερός συνεργάτης τους και να προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις και χρηματοδοτικές λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό τους

Ένας από τους κύριους στόχους της δημιουργίας της Ancoria Bank ήταν και η στήριξη των επιχειρήσεων της Κύπρου. Γι’ αυτό και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή κατάρτιση του προσωπικού, ώστε να είναι σε θέση να δώσει αποτελεσματικές προτάσεις συνεργασίας στις επιχειρήσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και τους στόχους που η κάθε μία θέτει για την ανάπτυξή της.

Συγκεκριμένα, η Ancoria Bank παρέχει όλο το φάσμα των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση και την παροχή κατάλληλων λύσεων με ανταγωνιστικούς όρους και χρεώσεις. Με στόχο να γίνει σημαντικός συνεργάτης για την κάθε επιχείρηση, η τράπεζα προσφέρει, ανάμεσα σε άλλα, προτάσεις για κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών, όπως επαγγελματική στέγη, οχήματα και εξοπλισμό, καθώς και λύσεις ρευστότητας και κεφαλαίου κίνησης.

Επίσης, χρησιμοποιώντας εύστοχα την τεχνολογία που διαθέτει, παρέχει ολοκληρωμένες και φιλικές ηλεκτρονικές λύσεις στους πελάτες της, αναβαθμίζοντας την τραπεζική τους εμπειρία.

Μέσα από τη συνεργασία με την ομάδα της τράπεζας και σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτικές προτάσεις, που προσφέρει σε κάθε είδους επιχείρηση, όμιλο ή παραγωγική μονάδα, νέα, υφιστάμενη, μικρή ή μεγάλη εταιρεία, οι πελάτες της Ancoria Bank μπορούν νιώσουν σιγουριά για το μέλλον της επιχείρησής τους.

Προσωπική επαφή

Για την Ancoria Bank η κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και χρήζει εξατομικευμένης αντιμετώπισης. Η ανάπτυξη μιας σωστής σχέσης της επιχείρησης με τον τραπεζίτη της είναι πολύ σημαντική και η τράπεζα έχει επενδύσειστη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και κατανόησης μέσω προσωπικής επαφής. Έτσι διευθετούνται διάφορες συναντήσεις, ακόμη και στον χώρο της επιχείρησης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, για να συζητηθούν οι ανάγκες, οι στρατηγικοί και οικονομικοί στόχοι, ώστε να δοθούν οι λύσεις που θα ταιριάζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση και που θα συμφέρουν πρωτίστως την ίδια την επιχείρηση, αλλά και την τράπεζα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Με βάση τη σωστή αξιολόγηση, πάντοτε σε συνεννόηση με τους πελάτες, και έχοντας ως αρχή τη βιώσιμη και διαχειρίσιμη χρηματοδότηση, η Ancoria Bank προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις, οι οποίες αφορούν οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να προκύψει σε κάθε επιχείρηση. Οι έμπειροι επαγγελματίες της τράπεζας συγκεντρώνουν λεπτομερώς τα οικονομικά δεδομένα, αναλύουν το κάθε επιχειρηματικό προφίλ ξεχωριστά για να μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα, με σκοπό να παρέχουν την κατάλληλη λύση, ώστε η επιχείρηση να πετύχει τους στόχους της και να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις χρηματοπιστωτικές της υποχρεώσεις. Συνεπώς, η ιδανική λύση μπορεί να μην είναι πάντοτε η χρηματοδότηση και με υπευθυνότητα θα συζητηθεί τεκμηριωμένα, με εποικοδομητικό τρόπο και χωρίς χρονικές καθυστερήσεις.

Επικοινωνία

Σε ό,τι αφορά τη σχέση που δημιουργείται από την αρχή μεταξύ κάθε επιχειρηματία και τραπεζίτη, η Ancoria Bank φροντίζει να ανανεώνεται διαρκώς, ώστε ο πελάτης να νιώθει ασφάλεια να επικοινωνεί με την τράπεζα για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει. Όπως για παράδειγμα, με την αβεβαιότητα που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας αλλά και με τα νέα δεδομένα της εισβολής στην Ουκρανία, η τράπεζα βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών, για να καταφέρουν να ανακάμψουν, καθορίζοντας το κατάλληλο πλαίσιο αποπληρωμής και καλύπτοντας τις ιδιαίτερες υπό τις περιστάσεις ανάγκες τους, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη λήψη βεβιασμένων αποφάσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα της κάθε εταιρείας.

Η επικοινωνία είναι η βάση για την καλή συνεργασία και η Ancoria Bank επενδύει να δημιουργηθεί μια σχέση αμοιβαίας κατανόησης και συνεννόησης, για την κατάλληλη δόμηση χρηματοδότησης με γνώμονα το συμφέρον τόσο της επιχείρησης όσο και της τράπεζας.

Αμεσότητα

Η γρήγορη ανταπόκριση είναι ένα από τα κύρια σημεία της φιλοσοφίας της τράπεζας και εφαρμόζεται σε όλους τους πελάτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αναγνωρίζοντας ότι «ο χρόνος είναι χρήμα» για τον επαγγελματία, η Ancoria Bank φροντίζει οι πελάτες της να λαμβάνουν άμεσα και γρήγορα εξατομικευμένες προτάσεις, ώστε να μπορούν να ακολουθούν τα χρονοδιαγράμματά τους, χωρίς οποιεσδήποτε καθυστερήσεις. Παράλληλα, η εμπειρία της ομάδας της τράπεζας στη χρήση της τεχνολογίας τής επέτρεψε να δημιουργήσει ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα, χωρίς να μειώνεται η ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Μέσα από το myAncoria για επιχειρήσεις, το mobile/web banking της τράπεζας, η κάθε επιχείρηση μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά της με άνεση και ευκολία, οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Ακόμη, μέσα από το myAncoria δίνεται η δυνατότητα να εκτελούνται διάφορες λειτουργίες, όπως η έγκριση πολλαπλών πληρωμών και η παραγγελία βιβλιάριων επιταγών, χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη σε κάποιο από τα τραπεζικά κέντρα.

Διαφάνεια

Η διαφάνεια κατέχει σημαντική θέση στη φιλοσοφία και στρατηγική της Ancoria Bank ενημερώνοντας τους πελάτες της, υφιστάμενους και δυνητικούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, για όλες τις υποχρεώσεις τους με βάση τη νομοθεσία και την αρμόζουσα τραπεζική πρακτική που πάντα ακολουθεί. Γι’ αυτό και έχει μεριμνήσει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε πληροφόρηση, γενικούς όρους καιπροϋποθέσεις, προμήθειες και χρεώσεις, τα οποία είναι δημοσιευμένα και στην ιστοσελίδα της τράπεζας. Ταυτόχρονα, φροντίζει να προειδοποιεί όσους ενδιαφέρονται για δανειοδότηση ότι αν δεν τηρούν το σχέδιο αποπληρωμής του δανείου τους, μπορεί να χάσουν το σπίτι ή άλλη περιουσία τους, ότι υπάρχουν χρεώσεις εάν εξοφλήσουν νωρίτερα το δάνειό τους και ότι σε περίπτωση μεταβλητού επιτοκίου, το ποσό της δόσης και το συνολικό κόστος της χορήγησης μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τη διακύμανση του βασικού επιτοκίου.

Banking Redefined

Βασιζόμενη στην επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού της, τη γρήγορη ανταπόκριση στα αιτήματα των πελατών της, την επικοινωνία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας με καινοτόμες και βραβευμένες υπηρεσίες και εφαρμογές, η Ancoria Bank προσφέρει, με κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις, λύσεις για κάθε χρηματοδοτικό ζήτημα ή πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσει μια επιχείρηση μικρή, μεσαία και μεγάλη. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μπει στον τραπεζικό χάρτη της Κύπρου, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου και να δημιουργήσει παράλληλα σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις, προσφέροντας εξατομικευμένες προτάσεις σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους τους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τραπεζικά Κέντρα:

Λευκωσία

Λεωφόρος Δημοσθένη Σεβέρη 12

Λεμεσός

Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου

Μακαρίου και Αγίας Φυλάξεως 151

Λάρνακα

Λεωφόρος Φανερωμένης 189-191

Τηλ.: 8000 0050 / +357 22849000 (για κλήσεις από εξωτερικό)

Email: [email protected]

www.ancoriabank.com

LinkedIn: Ancoria Bank

Facebook: Ancoria Bank Ltd

Instagram: @ancoriabankcy