Δεν προέκυψαν οριστικές αποφάσεις από τις χθεσινές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Υγείας με αντικείμενο συζήτησης τα εφημερεύοντα ιατρεία του ΓεΣΥ, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας, φέρεται να προειδοποίησε τις συντεχνίες των γιατρών του δημοσίου, ότι είτε με τη συμμετοχή των μελών τους είτε με ιδιώτες, είτε από κοινού, τα ιατρεία θα λειτουργήσουν στις 9 Ιουλίου όπως είχε συμφωνηθεί πριν από μια εβδομάδα. ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ απάντησαν, ότι επί του θέματος θα τοποθετηθούν αύριο.

Την ίδια ώρα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα προέκυψε και πρόβλημα με τη συμμετοχή των γιατρών του δημοσίου, αφού αρκετοί από αυτούς δήλωσαν απρόθυμοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών γενικά, ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν όπως το πρόγραμμα λειτουργήσει από κοινού και σε ίσους αριθμούς με τους ιδιώτες προσωπικούς γιατρούς του ΓεΣΥ. 

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπουργού Υγείας, ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ και κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν διαδικαστικά ζητήματα της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρίων αφού και τα τρία μέρη παραμένουν σταθερά στη  θέση τους ότι η έναρξη των εφημεριών θα γίνει στις 9 Ιουλίου. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το απόγευμα ακολούθησε σύσκεψη μεταξύ υπουργού Υγείας, ΟΚΥπΥ και συντεχνιών, και κατά τη διάρκεια της οι γιατροί έλαβαν απαντήσεις για διάφορα ζητήματα τα οποία είχαν θέσει κατά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ, εξέφρασαν ωστόσο τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η 9η Ιουλίου έχει εκληφθεί ως οριστική ημερομηνία, παρά το γεγονός ότι κατά τη δική τους ερμηνεία αυτό δεν είχε αποφασιστεί οριστικά. 

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση των συντεχνιών αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί γιατροί του δημοσίου άρχισαν τώρα να κάνουν πίσω και να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, φέρεται να τους ξεκαθάρισε ότι «τα ιατρεία θα λειτουργήσουν στις 9 Ιουλίου, είτε με γιατρούς του δημοσίου, είτε με ιδιώτες γιατρούς του ΓεΣΥ στα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ». Ο υπουργός ενημέρωσε ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΚΙ ότι πέραν από τη νομική γνωμάτευση που ο ΟΚΥπΥ εξασφάλισε από τους νομικούς του συμβούλους, και η Νομική Υπηρεσία φέρεται να έχει την ίδια άποψη, ότι δηλαδή δεν υπάρχει απαγόρευση στην παρουσία ιδιωτών γιατρών στις δομές που διαχειρίζεται ο ΟΚΥπΥ. Υπουργείο Υγείας, ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αναμένουν τις τελικές τοποθετήσεις των συντεχνιών αύριο, πριν λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.