Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, συνέβαλαν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα κατεχόμενα.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών που επιχειρούσαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, δεν θα χρειαστεί να επιχειρήσουν το Σάββατο στις πυρόπληκτες περιοχές.

Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, «βοήθησε η καταιγίδα στην πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ήταν έτοιμα τα αεροσκάφη να συμμετάσχουν και σήμερα, αλλά δεν χρειάζεται κι έτσι θα μείνουν στις βάσεις τους».

Σε ό,τι αφορά στην καταστροφή, τόνισε πως «η δική μας εκτίμηση είναι ότι έχει καεί μια έκταση 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Είναι το 90% δάσος, στον ορεινό όγκο της βόρειας πλευράς του Πενταδακτύλου».

Ο κ. Αλεξάνδρου ξεκαθάρισε επίσης πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από καδενοφόρο όχημα, το οποίο εκτελούσε εργασίες.

Ευχαριστίες από Στιούαρτ

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Twitter των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, “εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Νίκο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή κοινότητα για βοήθεια προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα για καταπολέμηση της πυρκαγιάς και ευχαριστεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία για τη στήριξή τους στον Ερσίν Τατάρ και όλους όσοι επηρεάστηκαν”.