Νέα υπόθεση ιατρικής αμέλειας διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού σε βάρος ιατρού του ΓεΣΥ ο οποίος χειρούργησε 36χρονη Ελληνοκύπρια σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, αφαιρώντας τις κύστες στις ωοθήκες, ωστόσο η γυναίκα παρουσίασε επιπλοκές με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Μετά και την καταγγελία των οικείων της 36χρονης στην Αστυνομία, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν λάβει καταθέσεις από τους ιατρούς του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, ενώ έχουν παραλάβει και τον ιατρικό φάκελο με όλα τα έγγραφα. Επίσης, το ΤΑΕ Λεμεσού με επιστολή του αποτάθηκε στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ζητώντας όπως διοριστεί ερευνών λειτουργός με συγκεκριμένη ειδίκευση όπου θα βοηθήσει την ανακριτική ομάδα με τις ιατρικές του γνώσεις. Με τον διορισμό του λειτουργού και αφού ολοκληρωθεί όλο το ανακριτικό έργο, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω χειρισμό και οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με την καταγγελία των οικείων της 36χρονης, η οποία έγινε στις 17 Ιουνίου, η 36χρονη μετά από λαπαροσκοπική επέμβαση παρουσίασε επιπλοκές οι οποίες συνοδεύονταν από έντονους πόνους. Η 36χρονη ενημέρωσε τον ιατρό της για τα όσα της συνέβαιναν, με τον τελευταίο να της συστήνει να λαμβάνει παυσίπονα. Οι πόνοι όμως δεν υποχωρούσαν με αποτέλεσμα η 36χρονη να μεταβεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου γιατροί διαπίστωσαν ότι τα ζωτικά της όργανα ήταν σε προχωρημένο στάδιο σηψαιμίας.