Η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει δύο πτητικά μέσα για αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Η κα Παρισινού διευκρίνισε ότι το αίτημα ήρθε δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών και αφού αξιολογήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε όπως το Τμήμα Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας στείλει στην κατεχόμενη Καντάρα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις τραυματίες από τη φωτιά στα κατεχόμενα (εικόνες)

«Εξυπακούεται ότι εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε πάντοτε έτοιμοι και πρόθυμοι για να βοηθήσουμε», δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Καντάρα συμβάλλουν εναέρια μέσα από την Τουρκία και τον ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έγιναν στάχτη περίπου 2600 στρέμματα γης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύεται ένα μέλος της «πυροσβεστικής υπηρεσίας» που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών πυρόσβεσης. Επίσης, τρία άτομα επηρεάστηκαν από τον καπνό.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Άρδανα-Φλαμούδι. Ο παράνομος «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι από την Τουρκία φτάνει στα κατεχόμενα ένα ακόμη ελικόπτερο, το οποίο θα συμβάλει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

ΚΥΠΕ