Μετά τη θερμή υποδοχή, που έτυχε κατά την άφιξή της στις Κεντρικές Φυλακές, όπου φυλακισμένοι, αποφυλακισθέντες και οι οικογένειες τους εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τη διευθύντρια των Φυλακών, η Άννα Αριστοτέλους, σε δηλώσεις της, εξέφρασε την ανάγκη διορισμού ποινικού ανακριτή για διερεύνηση της υποθεσης, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαίο να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εν λόγω ανώτερος αξιωματικός, που κατηγορείται για προβοκάτσια εις βάρος της.

«Οι δικηγόροι μου υπέβαλαν δια χειρός στον Γενικό Εισαγγελέα τις καταγγελίες, συνοδευόμενες με όλα τα σχετικά έγγραφα, για ό,τι αφορά τις ενέργειες ανώτατου αξιωματικού, που είχαν ως στόχο να με πλήξουν. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένουμε τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, που να μπορεί διερευνήσει με αντικειμενικότητα και εις βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση». «Οι ενέργειες που έχουμε καταγγείλει», πρόσθεσε, «είναι πολύ σοβαρές και ως πολίτης, όπως και ο κάθε πολίτης, έχει απαίτηση τη διερεύνησή τους για αποτροπή οποιονδήποτε παρεμβάσεων. Θεωρούμε ότι ο αξιωματικός πρέπει να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα και όσο παραμένει στην θέση του πιθανόν να επηρεάσει τη διαδικασία της διερεύνησης».

«Παράλληλα θεωρούμε ότι ο ανώτερος αξιωματικός πρέπει άμεσα να τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς η συνέχιση της παραμονής του, δυνατό να επηρεάσει την έρευνα. Είναι μονόδρομος, με βάση το γράμμα του νόμου, θεωρούμε ότι πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα», επεσήμανε η κ. Αριστοτέλους. 

Ερωτηθείσα, εάν δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εν λόγω αξιωματικός, αν θα υποβάλει την παραίτησή της, σημείωσε ότι θα αποφασίσει στη συνέχεια τι θα πράξει, επισημαίνοντας ότι «μιλούμε για ένα ανώτερο αξιωματικό, που δεν διστάζει να καταχραστεί τις εξουσίες του και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει οποιανδήποτε ανάλογη ενέργεια κατά τη διαδικασία των ερευνών». 

Ερωτηθείσα ακόμη αν ενημέρωσε κάποιον τις προηγούμενες 4 εβδομάδες, που είχε ενώπιόν της τα στοιχεία, υπέδειξε ότι «δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση, είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και δεν είναι κάτι για το οποίο υποβάλλεται καταγγελία άμεσα, τα στοιχεία δόθηκαν στους δικηγόρους μου και την κατάλληλη στιγμή έγινε η καταγγελία. Σημασία έχει ότι η καταγγελία έγινε».