Θέλοντας να στείλουν ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα προς το κράτος, πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν την μετακίνηση στην περιοχή τους άλλων εργοστασίων, οι κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού απέκλεισαν από τις έξι το πρωί το Ενεργειακό Κέντρο και όλες τις βιομηχανικές περιοχές μέχρι το Πεντάκωμο.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα. Οι κάτοικοι διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους εάν δεν εισακουστούν από το κράτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελαστικά: Από το 2017 οι προειδοποιήσεις για κινδύνους

 

Ζητούν ακόμη ανάκληση της Υπουργικής απόφασης για μεταφορά των τριών ασφαλτικών εργοστασίων στην βιομηχανική περιοχή Καλαβασού δίπλα από τα παλιά ελαστικά, ανάκληση όλων των αδειών των εργοστασίων και επανέκδοσή τους με αυστηρότερους όρους για θέματα ασφάλειας, άμεση σύσταση ομάδας που θα ελέγχει και θα επιθεωρεί ανά τακτά διαστήματα αυτά τα εργοστάσια, διεξαγωγή έρευνας για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχουν στην υγεία των πολιτών οι τοξικές αναθυμιάσεις και άμεση λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή, ο οποίος, παρά τις υποσχέσεις, δεν έχει ακόμη στελεχωθεί.

 

 

 

Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων, έδωσε ακόμη οδηγίες στον νομικό τους σύμβουλο για να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.