Πολύ καλά γνωστό ήταν στην Κυβέρνηση, αλλά και στη Νομική Υπηρεσία, το θέμα των σοβαρών -αλλά προφορικών για την ώρα- καταγγελιών της διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών Άννας Αριστοτέλους. Εκπρόσωποι της τελευταίας, από τον περασμένο μήνα είχαν ενημερώσει προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, για την υπόθεση και τη φερόμενη προσπάθεια παγίδευσης τής Αριστοτέλους μέσω οπτικού υλικού από ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Καλά ενημερωμένες κι ανεξάρτητες πηγές που μίλησαν με τον «Φ» επιβεβαίωσαν τις εν λόγω πληροφορίες. Μάλιστα, αυτές αναφέρουν ότι η ενημέρωση προς τον πρώτο πολίτη αλλά και τον επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, έγινε περί τα μέσα Μαΐου. «Γνώριζαν τα όσα πρόσαπτε η Αριστοτέλους στον αξιωματικό», μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, θέτοντας υπόψη του το ακριβές περιεχόμενο των πληροφοριών. Από τα όσα μας ανέφερε προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν διαψεύδει τις πληροφορίες, αλλά αποφεύγει να τις επιβεβαιώσει.

«Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε πριν δω το περιεχόμενο και τα στοιχεία που αφορούν την καταγγελία» ήταν η πρώτη του αντίδραση, όταν του ζητήσαμε σχόλιο κατά πόσον γνώριζε εδώ και έναν μήνα. Επανήλθαμε με νέο ερώτημα, για να μας απαντήσει ως ακολούθως: «Δεν θέλω να πω οτιδήποτε για οποιαδήποτε καταγγελία δεν συνοδεύεται από στοιχεία. Προσωπικά, με τους δικηγόρους της μιλώ συνέχεια».

Στην ουσία ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στην πάγια τακτική που ακολουθείται από τις διωκτικές Αρχές, περί μη αυτεπάγγελτης έρευνας, αλλά ποινικής διερεύνησης υποθέσεων μόνο όταν γίνεται επισήμως καταγγελία από παραπονούμενο/η.

 Ως γνωστόν, η Άννα Αριστοτέλους και με χθεσινές της δηλώσεις στον «Φ» προσάπτει στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας Κύπρου, συνεχή επικοινωνία με Ελληνοκύπριο βαρυποινίτη για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών.

Ο ανώτερος αξιωματικός της Δύναμης φέρεται με μηνύματα μέσω Telegram να υποκινούσε τον κατάδικο όπως εξασφαλίσει οπτικό υλικό που να παρουσιάζει στιγμές από την προσωπική ζωή της διευθύντριας του σωφρονιστικού ιδρύματος Άννας Αριστοτέλους ή της ανώτερης λειτουργού του Τμήματος Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου.

«Το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που την κάφκουν. Εάν έχεις ή αν βρεις, στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω και πριν πάει σε άλλη θέση η Άννα», παρουσιάζεται να ανέφερε σε ένα εκ των μηνυμάτων του προς τον βαρυποινίτη. Ο τελευταίος φέρεται να ρώτησε αν τα βίντεο που θέλει, πρέπει να είναι από την προσωπική ζωή της διευθύντριας Φυλακών. Η απάντηση του αξιωματικού φέρεται να ήταν η ακόλουθη: «Ένα τέτοιο βίντεο θέλουμε και τίποτα άλλο. Προσπάθησε και θα μιλήσουμε».

Θυμίζουμε ότι μέσω των νομικών συμβούλων της η Άννα Αριστοτέλους θα κάνει γραπτή καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα αύριο Δευτέρα. Η καταγγελία αναμένεται να συνοδεύεται από μεγάλο όγκο στοιχείων, τα οποία όπως άφησε να νοηθεί με χθεσινές δηλώσεις της στον «Φ» η ίδια η Αριστοτέλους, ενδεχομένως να μην περιλαμβάνουν μόνο περιεχόμενο συνομιλιών μέσω της γνωστής πλατφόρμας συνομιλιών Τelegram.

Η εν λόγω υπόθεση συνοδεύεται κι από διάφορα ερωτήματα που αφορούν τον τρόπο εξασφάλισης των στοιχείων και κυρίως το γεγονός ότι η κα Αριστοτέλους δεν κατήγγειλε άμεσα και γραπτώς την υπόθεση. Η Αριστοτέλους σχολιάζοντας τα στη χθεσινή έκδοση του «Φ» έστειλε το μήνυμα ότι οι όποιες ενέργειές της έγιναν με προσοχή και κατόπιν συμβουλής των δικηγόρων της. Θυμίζουμε ότι διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη οποιουδήποτε οπτικού υλικού σε βάρος της.