Άφωνοι έμειναν εθελοντές, οι οποίοι έσπευσαν πριν από μερικές μέρες σε περιοχή για να διασώσουν σκυλιά. Κι αυτό, διότι αν και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο με τρία ενήλικα σκυλιά και περίπου δέκα κουτάβια, όταν έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν τέσσερα ενήλικα σκυλιά και 30 κουτάβια. 

Πρόκειται για μία από τις δεκάδες ιστορίες που καθημερινά μοιράζονται οι εθελοντές καταφυγίων και οι διασώστες ζώων, ωστόσο, ο αριθμός των σκυλιών που εντοπίστηκαν σε αυτή την περίπτωση είναι πραγματικά απίστευτος. Εξού και μέσω διαδικτύου, οι εθελοντές απευθύνουν έκκληση στο φιλόζωο κοινό να συμβάλει όσο και όπως μπορεί για τη φροντίδα των μικρών αλλά και των μαμάδων τους.  

 

 

Τα σκυλιά βρέθηκαν στην άκρη ενός πολυσύχναστου δρόμου, με ορατό τον κίνδυνο να χτυπηθούν από αυτοκίνητα. Οι εθελοντές έσπευσαν στο σημείο με βαν αυτοκίνητο και με καφάσια, όπως αναφέρουν, για να καταφέρουν να μαζέψουν τα κουταβάκια και να προσεγγίσουν τα ενήλικα σκυλιά ώστε να μεταφερθούν σε καταφύγιο και να λάβουν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Angels Pet Cemetery: Τόσο στοιχίζει η ταφή του κατοικίδιου σας

Η κατάσταση που αντιμετώπισαν οι εθελοντές ήταν απελπιστική και στενάχωρη. Όπως ανέφεραν, 30 μικρά πεταμένα σαν σκουπίδια, μέσα σε ένα χαντάκι, μερικά αδύναμα, μερικά παιχνιδιάρικα, μερικά σχεδόν άψυχα να σέρνονται να βρουν σκιά, να κλαίνε, χωρίς φαγητό και νερό. Κι εκεί, δίπλα η μια μαμά να παρακολουθεί την επιχείρηση διάσωσης των μικρών, ήρεμη και φιλική παρά τις κακουχίες και την εγκατάλειψη που βίωσε. Και στο τέλος να ακολουθεί κι αυτή τους εθελοντές στο καταφύγιο. Τα άλλα τρία σκυλιά που εντοπίστηκαν στην περιοχή ήταν αρκετά φοβισμένα και δεν πλησίασαν καθόλου τους διασώστες, με αποτέλεσμα να οργανώνουν νέα επιχείρηση σε μεταγενέστερο χρόνο για να κατορθώσουν να τα μεταφέρουν με ασφάλεια σε καταφύγιο. 

Σε ανάρτηση εθελόντριας στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι όλα τα σκυλιά είναι παρόμοια στην εμφάνιση και ενδεχομένως να προέρχονται από το ίδιο μέρος ή και να εγκαταλείφθηκαν από το ίδιο πρόσωπο. 

 

 

Όπως επισημαίνεται, η διαχείριση αυτής της κατάστασης είναι πολύ δύσκολη καθώς 30 κουτάβια μόνο σε μια περίπτωση διάσωσης είναι τεράστιο εγχείρημα, πόσο μάλλον όταν τα καταφύγια είναι ήδη γεμάτα, ενώ καθημερινά οι άνθρωποι αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις, μαζεύοντας ακηδεμόνευτα σκυλιά σε μια προσπάθεια να τα σώσουν, να τα φροντίσουν και να τους βρουν οικογένειες να τα υιοθετήσουν.