Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Βασιλικού λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι σε χώρο απόθεσης ελαστικών ιδιωτικής εταιρείας στο Μαρί, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν για κατάσβεσή της. 

Όπως ανέφερε στο phinelews o Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κοινοτήτων, κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκάς, αύριο στις 9:00 το πρωί οι κάτοικοι θα βρεθούν στο σημείο της φωτιάς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, διαμηνύοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να αποδεχθούν με κανένα τρόπο τη μετακίνηση στην περιοχή τους και τριών ασφαλτικών εργοστασίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νύκτα ήταν πολύ δύσκολη για τους κατοίκους ανέφερε ο κ. Φωκά, προσθέτοντας πως ακόμη και σήμερα σε κάποιες κοινότητες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, που γέμισαν στάχτες. «Μέχρι αργά χθες το βράδυ, ετοιμάσαμε ομάδες σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουμε τις κοινότητες, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαμε από την Πολιτική Άμυνα. Τελικά δεν έγινε, αλλά η κατάσταση σήμερα, παρά το ότι είναι προς το τέλος της η φωτιά, επειδή δεν φυσούν άνεμοι οι καπνοί άπλωσαν στην Καλαβασό και είναι αποπνικτική κατάσταση». 

Η διαμαρτυρία των κατοίκων, αναμένεται να έχει διάρκεια μίας ώρας και θα ακολουθήσουν κι άλλες εάν δεν ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.