Άλλο ένα στυγερό έγκλημα σε διάστημα δύο ημερών σημειώθηκε στη Λεμεσό, αυτή τη φορά στο χωριό Πύργος, όταν 59χρονος άνδρας, εισήλθε σε οικία και έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 79χρονος Μιχαλάκης Δημητρίου και να τραυματιστούν σοβαρά η 78χρονη σύζυγος του και συγγενικό πρόσωπο, ηλικίας 73 ετών. 

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι γύρω στις 12 το μεσημέρι, ενημερώθηκε ο τοπικός σταθμός Μονής για εν εξελίξει πυρκαγιά σε οικία στο χωριό Πύργος. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία κατέσβεσε τη φωτιά.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόνος Λεμεσού: Εντοπίστηκε νεκρός έξω από το όχημά του ο δράστης

Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, ο 59χρονος δράστης, συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων, φέρεται να εισήθλε στην οικία έχοντας στην κατοχή του, μπιτόνι με εύφλεκτη ύλη και κυνηγετικό όπλο. Αφού περιέλουσε το εσωτερικό του σαλονιού με βενζίνη έθεσε φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα στα τρία πρόσωπα που βρίσκονταν εντός της οικίας 

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, έξω από την οικία εντοπίστηκε ο 79χρονος με σοβαρά τραύματα ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο στη σκηνή όπου διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός. Πρόσθετα, όπως σημείωσε εντός της οικίας εντοπίστηκαν οι δυο γυναίκες οι οποίες έφεραν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ακολούθως στη Λευκωσία. Η κατάσταση της υγείας των δυο γυναικών χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.  

Ο δράστης, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε από συγχωριανούς του με τραύματα στο κεφάλι, περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από το χωρίο και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός από σφαίρες πυροβόλου όπλου.