Την παραίτηση τους υπέβαλαν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου στον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου επικαλούμενα συνεχείς αντιπαραθέσεις και σημαντική διάσταση σε ζωτικά ζητήματα με τον πρόεδρο του Συλλόγου. 

Σε επιστολή τους προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο τα παραιτηθέντα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου κάνουν λόγο για προσωπικές πολιτικές και αποφάσεις από τον πρόεδρο και για ενέργειες του που αφήνουν τον σύλλογο εκτεθειμένο.

Στο επίκεντρο της διαμάχης εντός του εκφραστικού οργάνου των δικηγόρων της Πάφου φαίνεται να είναι η αξιοποίηση της λέσχης του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου για την οποία καταγγέλλουν τον πρόεδρο ότι χωρίς έγκριση του Συμβουλίου και παρά τις παρατηρήσεις τους, προχώρησε σε σύναψη σύμβασης ενοικίασης με εταιρεία με όρους δυσμενείς για τον Σύλλογο, όπως υποστηρίζουν.

Αναφέρουν ακόμη ότι ζήτησαν έκτακτη συνεδρία για το θέμα της λέσχης και τέθηκε ζήτημα τερματισμού του δυσμενούς συμβολαίου, όμως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους ο πρόεδρος αρνείτο να ορίσει συνεδρίαση.

Τις καταγγελίες απορρίπτει ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Ζανούππας ο οποίος με ανακοίνωση του καλεί τους συνάδελφους του αν έχουν οποιαδήποτε στοιχεία που τον εμπλέκουν σε οτιδήποτε να τα δημοσιοποιήσουν.