Ακόμη ένα καυτό καλοκαίρι περνούν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αίθουσες διδασκαλίας. Παρά τις δεσμεύσεις ότι θα ληφθούν οι πρόνοιες και θα εγκατασταθούν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία, το σχέδιο παραμένει ακόμη στα χαρτιά. Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κάνουν λόγω για ένα ζήτημα ασφαλείας και υγείας και παράλληλα για μια έλλειψη που επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία και την ποιότητα της παρεχόμενης Παιδείας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, δήλωσε στον «Φ» ότι «στις 23/9/2020 ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Βουλή την απόφαση να τοποθετηθούν κλιματιστικά στις σχολικές αίθουσες. Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει αυτό το αίτημα εδώ και χρόνια, καθώς οι θερμοκρασίες συνεχώς αυξάνονται, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο καθηγητών και μαθητών. Δυστυχώς, μετά από δύο χρόνια, δεν έχει γίνει κανένα βήμα και κανένας προγραμματισμός». Το πρόβλημα, είπε, είναι ιδιαίτερα έντονο και στη διάρκεια των εξετάσεων. «Σε κάθε συνάντηση με τον υπουργό και σε όλες μας τις επιστολές, επαναφέρουμε το αίτημα να τοποθετηθούν κλιματιστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φούρνος» οι σχολικές αίθουσες – Έρευνα σε δημοτικά

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, σημείωσε ότι «είναι ακατάλληλες οι συνθήκες εργασίες για ένα μεγάλο διάστημα στα σχολεία μας». Υπογράμμισε, δε, ότι «με τέτοιες συνθήκες δεν είναι εύκολό ούτε να διδάξεις, ούτε και να παρακολουθήσεις». Εκφράζονται, είπε, συνεχώς παράπονα από δασκάλους και μαθητές. «Το υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δεσμεύτηκαν κατ’ επανάληψη να δώσουν λύσεις», είπε και πρόσθεσε ότι αναμένουν την απόφαση για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός. «Πολλοί προτιμούν να διδάξουν σε λυόμενες αίθουσες, καθώς είναι οι μοναδικές που έχουν κλιματισμό».