Τρεις τουρίστριες από την Βρετανία μεταφέρθηκαν μεθυσμένες στο Νοσοκομείο Πάφου τα ξημερώματα της Κυριακής για παροχή των πρώτων βοηθειών λόγω της κατάστασης τους. Ωστόσο, τα έκαναν «γης μαδιάμ» εντός του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, προκαλώντας αναστάτωση, χτυπώντας νοσηλεύτρια και διαφεύγοντας τελικά τρέχοντας, παρά την επέμβαση της Αστυνομίας.

Τα πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 4.00 τα χαράματα της Κυριακής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις γυναίκες από την Μεγάλη Βρετανία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσηλευτήριο, εμφανώς σε κατάσταση μέθης. Με την έλευση τους εκεί, άρχισαν να βρίζουν το προσωπικό, να προκαλούν οχληρία και παρά την επέμβαση του επί καθήκοντι αστυνομικού, ο οποίος προσπάθησε να τις ηρεμήσει, επιτέθηκαν σε νοσηλεύτρια της οποίας προκάλεσαν κάκωση στο κεφάλι .

Ο αστυνομικός τις πληροφόρησε τότε ότι τελούν υπό σύλληψη, ωστόσο οι τρεις βρετανίδες άρχισαν να τρέχουν και διέφυγαν από τον χώρο, εκμεταλλευόμενες και το γεγονός ότι ο αστυνομικός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην αντιμετώπιση τους λόγω του ότι ήταν γυναίκες.

Εναντίον των τριών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη μια εκ των τριών, ηλικίας 22 ετών, ενώ οι άλλες δύο καταζητούνται. Εναντίον τους εξετάζονται υποθέσεις δημόσιας εξύβρισης, επίθεσης εναντίον αστυνομικού, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης σε νοσηλεύτρια, καθώς και απόδραση από νόμιμη κράτηση,

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.