Παροδική διακοπή από τις λιακάδες και τη ζέστη, φέρνουν φαινόμενα που θα σημειωθούν από αύριο το μεσημέρι. Όπως, ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, έρχονται βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 

Με αίθριο καιρό θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, ενώ στην περιοχή θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στις κανονικές τιμές για την εποχή. 

Ωστόσο, αύριο αναμένεται αισθητή μεταβολή του καιρού καθώς τα φαινόμενα που έπληξαν την Ελλάδα, θα φτάσουν εξασθενισμένα και στην Κύπρο. «Θα μας επηρεάσει ένα σύστημα χαμηλής πίεσης. Ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τέτοιου είδους φαινόμενα είναι αναμενόμενα κατά τη διάρκεια του Μαΐου, καθώς πρόκειται για έναν μεταβατικό μήνα από τον χειμώνα προς το καλοκαίρι». Πάντως, διαπίστωσε ο κ. Νικολαΐδης, ο Μάης σημείωσε αισθητά λιγότερες βροχές. «Είναι στο 10% με 15% των κανονικών επιπέδων».

Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει μικρή μείωση, πέφτοντας έναν με δύο βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Όμως, Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, ενώ ενδέχεται κατά διαστήματα να παρατηρούνται νεφώσεις. «Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα για την εποχή και δεν αναμένεται αισθητή μεταβολή τουλάχιστον μέχρι τα μισά της εβδομάδας». Σταδιακά, τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, μετριάζονται τα συστήματα καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι.

 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες