Στη Βουλή συζητείται εκτάκτως μεθαύριο το θέμα των 46 υποψηφίων αστυνομικών που κόπηκαν στα ψυχομετρικά τεστ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φορέσουν τη στολή. Χθες, οι επηρεαζόμενοι και συγγενείς τους, μαζί με βουλευτές, διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό για την ανισότητα, όπως υποστηρίζουν, που υπάρχει, με αποτέλεσμα, ενώ πέρσι είχαν περάσει τις ψυχομετρικές εξετάσεις φέτος κόπηκαν. Η Επιτροπή Νομικών αποφάσισε να εξετάσει αυτεπάγγελτα το θέμα και είναι αντιμέτωπη για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο με υποψήφιους που κόπηκαν στα ψυχομετρικά. Πέρσι ήταν άλλοι 100 που δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Δικαστήριο, φέτος είναι οι 46 που ζητούν δικαίωση. Οι επηρεαζόμενοι είναι έτοιμοι να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και αν δεν βρεθεί ρύθμιση στη Βουλή, τότε θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Οι 46 εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, καθώς έχει παραβιαστεί, όπως υποστηρίζουν, κατάφωρα η συνταγματική αρχή της ισότητας που διασφαλίζει το άρθρο 28.1 του Συντάγματος και η οποία επιβάλλει στη διοίκηση την ίση ή ομοιόμορφη μεταχείριση όλων των πολιτών που τελούν κάτω από τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες. Ειδικότερα, επισημαίνουν πως υπήρξαν δύο παράλληλες διαδικασίες πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία, όπου στη μια πέτυχαν στα ψυχομετρικά και στην άλλη κόπηκαν.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκτός από τους 46, βρίσκονται οι γονείς και συγγενείς των επηρεαζόμενων, όπως επίσης και οι βουλευτές, Γιώργος Κάρουλλας, Νίκος Γεωργίου, Αντρέας Πασιουρτίδης, Αλέκος Τρυφωνίδης, Σωτήρης Ιωάννου και Μιχάλης Γιακουμής.  

Πρόσθετα, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν τη θέση ότι οι διενεργηθείσες ψυχομετρικές εξετάσεις είναι πλήρως αναξιόπιστες, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καθότι δεν είναι λογικό οι 46 επηρεαζόμενοι να πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση στις ψυχομετρικές εξετάσεις καταλαμβάνοντας, μάλιστα, τις πρώτες θέσεις κατά σειράν επιτυχίας και στη δεύτερη εξέταση στις ψυχομετρικές εξετάσεις να κόπηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με τις εν λόγω ψυχομετρικές εξετάσεις. Ένας από τους επηρεαζόμενους ανέφερε ότι κάποιοι λόγω ηλικίας δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε νέες διαδικασίες πρόσληψης, ενώ άλλοι που είχαν πετύχει πέρσι στις εξετάσεις, είχαν δώσει παραίτηση από την προηγούμενη εργασία τους και τώρα είναι άνεργοι. 

Οι διαμαρτυρόμενοι κάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω ψηφίσματος που του παρέδωσαν, όπως παρέμβει προς τον Αρχηγό Αστυνομίας για αποκατάσταση της συνταγματικής αρχής της ισότητας και των αρχών της χρηστής διοίκησης.