Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς σε περιοχή της Λευκωσίας. 

Νεκρή μετά από την ανατροπή στρατιωτικού τζιπ είναι η 27χρονη δεκανέας ΣΥΟΠ Νάταλυ Νεοφύτου. Σύμφωνα με την Εθνική Φρουρά, το δυστύχημα συνέβη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης που διεξαγόταν εντός στρατοπέδου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οδήγησης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, στις 11 το πρωί, ανατράπηκε το όχημα τύπου τζιπ στο οποίο επέβαινε η ΣΥΟΠ μαζί με δόκιμο έφεδρο αξιωματικό και κληρωτό οπλίτη. Η 27χρονη φαίνεται να εκσφενδονίστηκε από το τζιπ και να κτύπησε στην άσφαλτο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.  

Ο κληρωτός οπλίτης καθώς και ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απολύθηκαν, χωρίς οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για το τραγικό συμβάν και τη διακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος διατάχθηκε από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ έρευνα. Η σκηνή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί και για τη διερεύνηση του συμβάντος έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας. 

Το υπουργείο Άμυνας εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της ΣΥΟΠ.  

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έσπευσαν χθες ο υπουργός Υγείας, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν τόσο ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς όσο και ο υπουργός Άμυνας. 

Από το συμβάν προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, πώς ένα στρατιωτικό όχημα εν ώρα εκπαίδευσης να ανατραπεί μέσα σε στρατόπεδο, χωρίς να συγκρουστεί με άλλο όχημα. Για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα, εμπειρογνώμονες της Τροχαίας πήγαν χθες στο στρατόπεδο για επί τόπου εξετάσεις, ενώ θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις τόσο ο έφεδρος αξιωματικός όσο και ο στρατιώτης.

Στο μεταξύ, τη θλίψη του για τον άδικο χαμό της ΣΥΟΠ εκφράζει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σημειώνει πως είναι «τεράστια η θλίψη για το τραγικό δυστύχημα και την απώλεια της ζωής της ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου, εν ώρα καθήκοντος». Προσθέτει πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της, η οποία ήδη βιώνει την τραγική απώλεια.