Πρωτοφανής υπόθεση έχει καταχωρισθεί στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε βάρος Ελληνοκύπριου νομικού, ο οποίος πλέον είναι αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες.

Το εν λόγω πρόσωπο οικειοποιήθηκε ποσό πέραν των 250.000 ευρώ με δόλιες παραστάσεις, χρήματα τα οποία είχαν επιδικαστεί ως αποζημίωση σε πελάτη του για υπόθεση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Με άλλα λόγια, ξεγέλασε τον παραπονούμενο -υπήκοο Ρουμανίας- λέγοντάς του ότι έχασαν την υπόθεση στο δικαστήριο. Στην πραγματικότητα, ο παθών είχε δικαιωθεί και τα επιδικασθέντα χρήματα που κατέβαλε η ασφαλιστική εταιρεία ως αποζημίωση, κατέληξαν στην τσέπη του δικηγόρου του.

Φως στην υπόθεση άρχισε να πέφτει το 2017. Κατά το εν λόγω έτος, ο παραπονούμενος έκανε καταγγελία στην Αστυνομία σε βάρος του τότε δικηγόρου του, αφού είχε αντιληφθεί κατόπιν προσωπικής διερεύνησης πως ο τελευταίος του είχε πει ψέματα σε ό,τι αφορά τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατρός στην Κύπρο κατηγορείται για απάτη με εμβόλια Covid

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης πριν από πέντε χρόνια, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω δικηγόρου, ο οποίος όμως τότε δεν είχε εντοπιστεί.

Έμελλε να συλληφθεί μια πενταετία αργότερα και μάλιστα στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, συνελήφθη από τις Αρχές της Γερμανίας στη βάση ερυθράς ειδοποίησης (red notice) μέσω Interpol.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες αρμόδια αστυνομική πηγή, ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες και στις 31/03/2022 υλοποιήθηκε η έκδοσή του στην Κύπρο και ταυτόχρονα τέθηκε υπό σύλληψη. 

Εντός του επόμενου 10ημέρου και συγκεκριμένα στις 08/04/2022 καταχωρίσθηκε υπόθεση σε βάρος του στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Ο εν λόγω νομικός, μάλιστα, κατόπιν απόφασης του δικαστηρίου θα τελεί υπό κράτηση μέχρι την τέλεση της δίκης.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με τα αδικήματα (1) της πλαστογραφίας, (2) της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, (3) της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, και (4) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι αν και ο κατηγορούμενος ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, εντούτοις, όπως διαπιστώσαμε, πλέον το όνομά του δεν συμπεριλαμβάνεται στο μητρώο μελών του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.