Στα χαρτιά φαίνεται να παραμένει η νομοθεσία για την τοποθέτηση προστατευτικών παιδικών καθισμάτων σε λεωφορεία, η οποία ρυθμίζει τις μαζικές μεταφορές μαθητών ηλικίας τριών έως έξι ετών. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί, υπογραμμίζει στον «Φ» η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, Λαύρα Ηρακλέους, ζητώντας σε πρώτο στάδιο την αναστολή της επίμαχης νομοθεσίας που ψηφίστηκε το 2018 και σε δεύτερο στάδιο την αλλαγή της. Πάντως, από την πλευρά της Τροχαίας αναφέρεται ότι η εν λόγω πρόνοια προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και ότι η όποια αλλαγή θα επιφέρει ελλείψεις.

Ειδικότερα, η κ. Ηρακλέους υπογράμμισε στον «Φ» ότι «ψηφίστηκε ένας νόμος, ο οποίος δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή και είναι κάτι που παραδέχθηκαν και βουλευτές στη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Μεταφορών. Αίτημα μας είναι να ανασταλεί η νομοθεσία και άμεσα να αντικατασταθεί. Να επιστρέψουμε στις ζώνες δύο σημείων, οι οποίες χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια». Ανέφερε, δε, ότι απέστειλαν και σχετικές επιστολές τον περασμένο Αύγουστο και Φεβρουάριο.

Με τη νέα νομοθεσία, είπε η κ. Ηρακλέους, προκύπτουν διάφορα προβλήματα και δυσκολίες. «Οι λεωφορειούχοι δεν ενδιαφέρονται και δεν επιθυμούν να επέμβουν στο αμάξωμα για να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες ζώνες ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν καρεκλάκια. Είναι πολύ δύσκολο και πολύ δαπανηρό. Προτιμούν να μην εξυπηρετούν τα νηπιαγωγεία, παρά να μπουν σε τέτοια διαδικασία».  

Επιπλέον, είπε, μια άλλη μεγάλη δυσκολία είναι να εξευρεθούν και να τοποθετηθούν αυτά τα παιδικά καρεκλάκια (car seats). «Η τοποθέτηση και η αφαίρεση τους είναι χρονοβόρα. Εμείς θα χρειαζόμαστε επιπρόσθετα μιάμιση ώρα για την προετοιμασία. Επιπλέον, επειδή τα λεωφορεία δεν τα διαθέτουν, θα πρέπει είτε να αφαιρούν από τα αυτοκίνητά τους και να μας δανείζουν τα δικά τους οι γονείς ή να αγοραστούν κάποια και να φυλάγονται κάθε φορά». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω νομοθεσία τέθηκε σε εφαρμογή το 2018, μετά από υπερψήφιση πρότασης νόμου, εντούτοις, όπως δήλωσε η κ. Ηρακλέους, τώρα φαίνονται οι δυσκολίες στην εφαρμογή της. «Λόγω της πανδημίας δεν είχαμε στα νηπιαγωγεία ούτε εξόδους, ούτε εξωτερικές δραστηριότητες, ούτε σχολικές γιορτές». Επιστρέφοντας σταδιακά στην κανονικότητα διαπιστώνουν ότι η νομοθεσία αποτελεί σκόπελο. Επί παραδείγματος, είπε, με τη νομοθεσία όπως ισχύει σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρουν τα παιδιά στο θέατρο που θα γίνονται οι σχολικές γιορτές, ώστε να δουν τον χώρο και να νιώσουν εξοικείωση και ασφάλεια.  

«Πουθενά στην Ευρώπη δεν τέθηκε σε εφαρμογή τέτοιο μέτρο για τη μεταφορά των μικρών μαθητών. Αυτό αναφέρθηκε και στη Βουλή, ότι είμαστε η πρώτη χώρα. Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει».

Από την πλευρά του, ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Χάρης Ευριπίδου, ανέφερε ότι λόγω των περιορισμών που επικρατούσαν εξαιτίας της πανδημίας, δεν είχε διαφανεί κάποιο πρόβλημα ούτε πραγματοποιούνταν έλεγχοι. Πάντως, υπογράμμισε, το μέτρο που αποφασίστηκε για τοποθέτηση προστατευτικού παιδικού καθίσματος για τη μεταφορά μαθητών κάτω των έξι ετών, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. «Οτιδήποτε άλλο αποφασιστεί, όπως η χρήση ζώνης δύο σημείων, θα έχει ελλείψεις». 

Επιπλέον, τόνισε, ότι δεν είναι υπέρ των οποιονδήποτε παρεμβάσεων ή αλλαγών στα λεωφορεία, οι οποίες θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά τους. Λύση, όπως υπογράμμισε, είναι είτε να αγοράζονται στο μέλλον λεωφορεία με ζώνες τριών σημείων, είτε να αγοραστούν προστατευτικά καθίσματα που εφαρμόζονται πάνω στις καρέκλες χωρίς να προϋποθέτουν συγκεκριμένες ζώνες.

Πάντως, είπε, σύμφωνα με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις ώστε να προσπεραστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν προστατευτικά καθίσματα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στις καρέκλες των λεωφορείων χωρίς να προϋποθέτουν ζώνες τριών σημείων, καθώς τοποθετούνται στις πλάτες των καθισμάτων. Επιπλέον, είπε, υπάρχουν λεωφορεία που από τον κατασκευαστή τους διαθέτουν ζώνες με τρία σημεία, τα οποία και μπορούν να αξιοποιηθούν.