Υπό κράτηση για περίοδο τεσσάρων ημερών τέθηκε σήμερα άνδρας από τη Ρωσία, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για αδικήματα που αφορούν ρατσισμό και ξενοφοβία, όπως επίσης και διέγερση και διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν πως o ύποπτος φέρεται να εμπλέκεται με διάφορες αναρτήσεις που έγιναν σε σελίδα στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι χρήστης και κάτοχος της σελίδας υποκινούσε μέσω των αναρτήσεων το μίσος και την ξενοφοβία μεταξύ πολιτών.

Τα μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβαν πληροφορίες ότι ο χρήστης και κάτοχος της συγκεκριμένης σελίδας δημοσίευσε αριθμούς πινακίδων οχημάτων που παρευρέθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στη Λεμεσό τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, από τις αναρτήσεις διαπιστώθηκε ότι τάσσεται κατά των Ρώσων που βρίσκονται στην Κύπρο, αναφέροντας τους μεταξύ άλλων ως “φασίστες του Πούτιν” και “Ναζί του Πουτιν”.

Από τις έρευνες του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν επίσης και διάφορες άλλες αναρτήσεις με τον χρήστη να αναζητεί συγκεκριμένα πρόσωπα για να τα εντοπίσει.

Χθες, αφού συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σύλληψης, οδηγήθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό όπου ανακρινόμενος έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Ακολούθως τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Ρώσος ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αιτήμα προσωποκράτησής του. Αρχικά οι ανακριτές της υπόθεσης ζήτησαν την κράτηση του για περίοδο πέντε ημερών, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης του υπόπτου Κ. Καλυφόμματος και Χρ. Χατζηελευθερίου, έφεραν ένσταση, με το Δικαστήριο να αποφασίζει την κράτησή του για περίοδο τεσσάρων ημερών.