Ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας United Airlines συνέχισε να τροχοδρομεί στο γρασίδι κατά την έξοδο από τον διάδρομο προσγείωσης στο διηπειρωτικό αεροδρόμιο Τζορτζ Μπους στο Χιούστον νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Οι 160 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν. Εγκατέλειψαν το αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό, ανέφερε η FAA σε σύντομη ανακοίνωσή της.

Δείτε βίντεο:

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν ανθρώπινο λάθος ή δυσλειτουργία του εξοπλισμού οδήγησε το αεροπλάνο να βγει από τον διάδρομο, ωστόσο, είναι ένα νέο συμβάν που προστέθηκε σε σειρά περιπετειών αεροπλάνων της εμβληματικής αμερικανικής βιομηχανίας τελευταία.

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο του Χιούστον ανέφερε: «Γύρω στις 8 π.μ. σήμερα, μια πτήση της United Airlines προσγειώθηκε στο διηπειρωτικό αεροδρόμιο George Bush (IAH). Το αεροσκάφος εγκατέλειψε το οδόστρωμα και εισήλθε στο γρασίδι κατά μήκος του διαδρόμου 9-27. Ευτυχώς, κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Χιούστον και οι Επιχειρήσεις Αεροδρομίων ανταποκρίθηκαν αμέσως και απομάκρυναν με ασφάλεια όλους τους επιβάτες».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (7/3) ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777 έκανε κατεπείγουσα προσγείωση στο Λος Άντζελες, αφού έχασε ελαστικό κατά την απογείωσή του.

protothema.gr