Στο… διαδίκτυο καταφεύγουν όλο και περισσότεροι Κύπριοι, αναζητώντας πληροφορίες για θέματα υγείας και συγκεκριμένα για ασθένειες, τραυματισμούς και διατροφή. Όπως προκύπτει από έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η Κύπρος βρισκόταν στην 4η θέση στη διαδικτυακή αναζήτηση για θέματα υγείας, ενώ μέσα σε μία δεκαετία κατάγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση (κατά +46 ποσοστιαίες μονάδες) από όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ένας στους δύο πολίτες της ΕΕ (55%) ηλικίας 16-74 ετών αναζητεί διαδικτυακές πληροφορίες υγείας. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Φιλανδία, όπου το 80% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών έψαξαν στο διαδίκτυο για θέματα σχετικά με την υγεία. Ακολουθούν Ολλανδία (77%), Δανία (75%) και Κύπρος (74%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Βουλγαρία (36%), τη Ρουμανία (40%), τη Γερμανία (45%) και την Πολωνία (47%).

Την τελευταία δεκαετία το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με αύξηση 17 ποσοστιαίες μονάδες στην ΕΕ από το 2011 (38%). Οι υψηλότερες αυξήσεις στον αριθμό των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο καταγράφηκαν στην Κύπρο (+46 ποσοστιαίες μονάδες) και ακολουθούν Τσεχία (+33 ποσοστιαίες μονάδες), Μάλτα (+32 ποσοστιαίες μονάδες) και Ισπανία (+31 ποσοστιαίες μονάδες).