Από ήπια αναπνευστικά μέχρι σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η σκόνη στην ατμόσφαιρα προειδοποιεί ο πνευμονολόγος Αντρέας Ζαχαριάδης.

 Σε παρέμβαση του στον ΑCTIVE o δρ Ζαχαριάδης, ανέφερε ότι, τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο παρατηρούνται καταιγίδες σκόνης και μάλιστα βεβαρυμμένες από σωματίδια και πλέον πρέπει να μας προβληματίσει το θέμα της δημόσιας υγείας.

Όποτε έχει σκόνη σημείωσε, όλα τα καρδιαγγειακά, αρρυθμίες και πνευμονολογικά, επιδεινώνονται και σε αριθμούς, με πολλές φορές τη νοσηλεία και κίνδυνο άλλες επιπλοκές. «Αν η σκόνη παραμένει καιρό και ο πολίτης είναι εκτεθειμένος αρκετά στη σκόνη, παράδειγμα κάποιος που εργάζεται σε εξωτερικό χώρο και είναι και καπνιστής, μπορεί η κατάσταση να τους πυροδοτήσει άσθμα με μόνιμο πρόβλημα ακόμα κι αν η σκόνη έχει υποχωρήσει», συμπλήρωσε ο γιατρός.

 Ο δρ Ζαχαριάδης ανέπτυξε τα συμπτώματα τα οποία, όπως είπε, θα πρέπει να οδηγήσουν εσπευσμένα στο γιατρό, τις μέρες που παρατηρείται αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα. «Αν ανασαίνεις βαριά, κουράζεσαι εύκολα, αν η αναπνοή σφυρίζει, τότε σημαίνει πως, πρέπει να σπεύσεις στο γιατρό» καταλήγει πνευμονολόγος.