Εξακολουθεί να αρνείται αποκατάσταση της τάξης που επέφερε και την καθαίρεση του ο ιεράς των κοινοτήτων Δρυνιά και Κρήτου Μαρόττου στην επαρχία Πάφου.

Ο ιερέας έγινε δέκτης έκκλησης την περασμένη εβδομάδα από το Συνοδικό δικαστήριο να αποκαταστήσει το λάθος του, πράγμα το οποίο αρνήθηκε να πράξει εξακολουθώντας να υποστηρίζει και ενώπιον της επιτροπής της Συνόδου στην οποία κλήθηκε ότι ορθώς δεν μνημονεύει αρχιερείς.

Ο ιερέας που λειτουργούσε στις εκκλησίες της Δρυνιάς και της Κρήττου Μαρότου καθαιρέθηκε αφού δεν μνημόνευε στις λειτουργίες τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Μητροπολίτη Πάφου. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε σχετικό αίτημα ιεράρχες και προκάλεσε την συνεδρία της ειδικής εξαμελούς επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για λήψη απόφασης στο θέμα, το οποίο εκκλησιαστικά θεωρείται σημαντικό σφάλμα που αγγίζει τα όρια της αποσχιστικής ενέργειας.

Ο Ιερέας παρά τις προειδοποιήσεις συνέχιζε να μην μνημονεύει κανένα ιεράρχη, γεγονός που τελικά επέφερε την καθαίρεση του και την απαγόρευση λειτουργίας από πλευράς του. Η σοβαρότητα της ενέργειας του ιερέα, καθώς και το γεγονός ότι πρακτικά πλέον ο ίδιος και η οικογένειας του θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην διαβίωση τους από την απόφαση καθαίρεσης, ώθησε τους αρμόδιους της Εκκλησίας της Κύπρου να απευθύνουν νέα έκκληση προς τον ιερέα για αποκατάσταση του λάθους του. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στην οποία κλήθηκε, επέμεινε ότι συνειδητά πράττει με την μη μνημόνευση κατά την Θεία Λειτουργία.