Οι ρύποι που εκλύθηκαν από οχήματα και πηγές θέρμανσης, στοίχισαν τη ζωή σε 238 ανθρώπους στην Κύπρο, το 2017. Αυτό κατέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία αποσκοπούσε στην εκτίμηση των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων της πρωτεύουσας από τις πηγές θέρμανσης και τα οχήματα. Όπως προκύπτει από την ενδιαφέρουσα μελέτη, η μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, ενώ η πιο υποσχόμενη λύση που μπορεί να συρρικνώσει δραστικά τα επίπεδα των μικροσωματιδίων αφορά την απαγόρευση της χρήσης των τζακιών. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσομοίωσαν τους πιο πάνω ρύπους στο αστικό κέντρο της Λευκωσίας κατά την περίοδο Ιανουαρίου–Σεπτεμβρίου 2017 σε ωριαία βάση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή πολιτικών όπως είναι η απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων ιδιωτικών και ελαφρών οχημάτων και η απόσυρση όλων των αυτοκινήτων κατηγορίας EURO 5 και κάτω θα οδηγούσε σε μείωση των NOx κατά 70%. Κατά συνέπεια αυτού, το 2017, οι πρώιμοι θάνατοι λόγω των οξειδίων του αζώτου θα μπορούσαν να μειωθούν από 238 σε 73. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το συμπέρασμα της έρευνας ότι η απαγόρευση χρήσης των τζακιών θα περιόριοζε τα μικροσωματίδια κατά 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, «οι ανθρωπογενείς εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) και αιωρούμενων μικροσωματιδίων (PM¬2.5) προέρχονται κατά 45% και 24% από τα οχήματα και τη θέρμανση αντίστοιχα. Η Κύπρος μάλιστα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, το 2018 είχε τη δεύτερη ψηλότερη συγκέντρωση ΝΟx σε όλη την Ευρώπη». 

Η ομάδα του εργαστηρίου Marine & Carbon Lab (www.carbonlab.eu) χρησιμοποίησε το μοντέλο GRAL® για να εκτιμήσει τις μεταβολές στη συγκέντρωση των ρύπων και τις επιπτώσεις των σωματιδίων στην ανθρώπινη υγεία. Μερικά από τα σενάρια που μελετήθηκαν συμπεριελάμβαναν την απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, τη διείσδυση ηλεκτρικών οχημάτων, τη μείωση του ορίου ταχύτητας καθώς και την κατάργηση χρήσης τζακιών. Οι περιοχές που εξετάστηκαν αφορούσαν τους Δήμους Στροβόλου, Έγκωμης, Αγλαντζιάς, Λακατάμιας και Λευκωσίας. Οι προσομοιώσεις στηρίχθηκαν σε μετεωρολογικά δεδομένα και μετρήσεις ρύπων από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και σε στοιχεία που αφορούσαν την ταχύτητα και την κατηγορία των οχημάτων από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε κύριους οδικούς άξονες. Κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο εκτιμήθηκαν οι ρύποι λόγω θέρμανσης. Συνολικά, μοντελοποιήθηκαν 21 κύριες οδικές αρτηρίες και 1.218 κτήρια.  

Επιπλέον, η έρευνα εκτίμησε τις μελλοντικές επιπτώσεις των ρύπων στην Κύπρο μέχρι το 2030. Το πιο σημαντικό εύρημά της ήταν ότι ακόμη και με αύξηση της τροχαίας κίνησης στους δρόμους κατά 20%, η απαγόρευση χρήσης των τζακιών θα μείωνε τα μικροσωματίδια κατά 20%.