«Με αφορμή το πρόσφατο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σε κεντρική λεωφόρο στη Λεμεσό, καθώς και τη νέα εγκληματική ενέργεια που έγινε χτες σε κεντρική λεωφόρο της Αγλαντζιάς και τις συνεπακόλουθες προσπάθειες της Αστυνομίας να αναζητήσει στοιχεία από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καταστημάτων ή και κατοικιών κάθε περιοχής, αναδεικνύεται ακόμα μια φορά η απόλυτη ανάγκη εγκατάστασης κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους, σε όλα τα μεγάλα πάρκα και σε όλες τις πολυσύχναστες δημόσιες πλατείες, που θα λειτουργούν με ευθύνη των οικείων Δήμων και της Αστυνομίας», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης.

Όπως επισήμανε «η εγκατάσταση τέτοιων κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης θα ενισχύσει σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους, θα αποτρέπει ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες και θα επιτρέπει την εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών και τη διερεύνηση δυστυχημάτων, όταν αυτά συμβαίνουν».

«Υπερβολικές ανησυχίες περί παραβιάσεων της προσωπικής ζωής των πολιτών μπορούν εμπράκτως να καθησυχαστούν καθώς υπάρχουν νόμοι, κανονισμοί και διαδικασίες λειτουργίας αυτών των συστημάτων, τα οποία, επαναλαμβάνω, θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο και την ευθύνη εντεταλμένων θεσμών, όπως οι Δήμοι και η Αστυνομία, με τη συνεργασία πάντα του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» σημείωσε.

Άλλωστε, όπως είπε, «δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό. Κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης λειτουργούν εδώ και χρόνια στις κεντρικές λεωφόρους, στα μεγάλα πάρκα και στις δημόσιες πλατείες όλων των μεγάλων αστικών κέντρων της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα ανέφερε πως «η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία τίθεται σε πλήρη ισχύ το ερχόμενο καλοκαίρι, παρέχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους νέους Δήμους και στην Αστυνομία να συνεργαστούν και να προχωρήσει άμεσα η εγκατάσταση τέτοιων κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης».

«Η προστασία και ασφάλεια των πολιτών προέχει. Ένα τέτοιο μέτρο δεν θα περιορίσει καθόλου την ιδιωτική ζωή ή τις ανθρώπινες ελευθερίες. Τους μόνους που θα περιορίζει είναι τους εγκληματίες, που δεν θα μπορούν να δρουν ανενόχλητοι», κατέληξε.