Η εβδομάδα που πέρασε, είχε πολλά και διάφορα στο πολιτικό παρασκήνιο και λιγότερα στο πολιτικό προσκήνιο. Από την μια ήταν οι συναντήσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ και την ΔΗΠΑ και ο τρόπος που εξελίσσονται πλέον οι συνεργασίας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την άλλη ήταν και η συνάντηση Αννίτας Δημητρίου με τον Αβέρωφ Νεοφύτου την περασμένη Κυριακή κατόπιν μεσολάβησης παλιών συναγερμικών κοινών γνωστών.

Στη συνάντηση των δύο, έκανε αναφορά η εφημερίδα Πολίτης σε δημοσίευμα της Κυριακής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση αυτή δεν ήταν η μόνη μεταξύ της νυν και του τέως προέδρου του ΔΗΣΥ αφού συναντήθηκαν αρκετές φορές σε δείπνα ή γεύματα που ήταν και οι δύο προσκεκλημένοι. Στη συνάντηση, η οποία ουσιαστικά επρόκειτο για ένα δείπνο μετά από πρόσκληση κοινού γνωστού, οι δύο τους περιορίστηκαν σε μία γενική και εφ’ όλης συζήτηση της πολιτικής κατάστασης σε σχέση με το Κυπριακό, την Οικονομία και τη στάση του κόμματος ως αντιπολίτευση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Σημαίνει κάτι αυτό σε σχέση με τα όσα λέγονται ή συζητούνται γύρω από τις σχέσεις των δύο πλευρών ή γενικότερα; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.

Οι διεργασίες στην Πινδάρου ενόψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζονται καθώς ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για τις αποφάσεις, Την εβδομάδα αυτή, η ηγεσία του κόμματος θα έχει χωριστές συναντήσεις με ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις. Την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που θα στηριχθούν σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια. Σύμφωνα με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί την προηγούμενη βδομάδα, οι συνεργασίες θα περιοριστούν σε τοπικό επίπεδο. Με το ΔΗΚΟ φαίνεται ότι απομακρύνεται το σενάριο συνεργασίας στους μεγάλους δήμους των πόλεων, ενώ με την ΔΗΠΑ φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο πιο ευρείας συνεργασίας. Φαίνεται ότι κλειδώνει η συνεργασία σε Λευκωσία, Στρόβολο, Λεμεσό, πιθανόν και Πάφο, καθώς επίσης και Παραλίμνι, σε ο,τι αφορά τους Δημάρχους. Πρόθεση συνεργασίας υπάρχει και για τους προέδρους επαρχιακών σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο σε ο,τι αφορά την Πάφο.

Εξήγγειλε ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους

Την εξαγγελία του για την θέση του περιφερειάρχη Λάρνακας εξήγγειλε ο Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), Άγγελος Χατζηχαραλάμπους. «Με όραμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού, ευέλικτου και αξιόπιστου οργανισμού που θα στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος παροχής υπηρεσιών όπως και τη διεύρυνση της προσπάθειας για ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών σε ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας, ανακοινώνω σήμερα την απόφαση μου να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας», αναφέρει σε ανακοίνωση του και προσθέτει ότι η απόφαση του προέκυψε μετά από ώριμη σκέψη και προτροπή από αξιόλογους ανθρώπους που υπηρετούν διαχρονικά την πόλη και επαρχία Λάρνακας. «Θέτω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, ενώπιον της κοινωνίας της επαρχίας Λάρνακας και ενώπιον των πολιτικών κομμάτων», σημειώνει.

Η υποψηφιότητα του, φαίνεται ότι συγκεντρώνει ευρεία στήριξη και δεν αποκλείεται να στηριχθεί τελικά απ’ όλους τους κομματικούς χώρους.

Στις Βρυξέλλες ο Στεφάνου:

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος για να πραγματοποιήσει συναντήσεις το διήμερο 5 – 6 Δεκεμβρίου, με αξιωματούχους της ΕΕ και πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, κατά την επίσκεψη του ο Στέφανος Στεφάνου θα συμμετέχει στη συνάντηση που οργανώνει η Πολιτική Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (ΕΕΑ/ΒΠΑ).

Προστίθεται ακόμα ότι ο γγ του ΑΚΕΛ θα έχει επαφές με τον επικεφαλής του Γραφείου του Ύπατου Εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ  Μπορέλ, Καμίλο Βιλαρίνο, με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάριο Νάβα, τον Πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, Σεργκέι Λαγκοντίνσκι καθώς και με την εισηγήτρια του Ευρωκοινοβουλίου για τους αγνοούμενους της Κύπρου, Ιζαμπέλ Σάντος.

Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς-ΕΕΑ/ΒΠΑ, Μανόν Όμπρι και Μάρτιν Σίρντεβαν καθώς και με την Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία.

Τέλος, θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Ομάδας της Αριστεράς-ΕΕΑ/ΒΠΑ με τίτλο «Τουρκοκύπριοι και ΕΕ: Προοπτικές για την επανένωση της Κύπρου» που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο.