Εντυπωσιακή όψη θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Πιαλέ Πασά, αφού βρέθηκαν τα κονδύλια και αναμένεται εντός Ιουνίου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για το έργο βελτίωσης των προσόψεων των κτηρίων. Τα πολύχρωμα κτήρια, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια εντυπωσιακή βιτρίνα της Κύπρου, αφού θα είναι η πρώτη εικόνα που θα βλέπουν από το αεροπλάνο οι τουρίστες που φτάνουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Η μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των κτηρίων στη γραφική περιοχή, έχει ολοκληρωθεί, ενώ επιλέγηκαν από ομάδα καλλιτεχνών τα χρώματα με τα οποία θα βαφτούν τα κτήρια. Επιπρόσθετα αποφασίστηκε να γίνει διεύρυνση του έργου και έτσι θα αντικατασταθούν παράθυρα και πόρτες, καθώς και τα δάπεδα στις βεράντες των σπιτιών.

Όλες οι προσόψεις θα βαφτούν με διαφορετικά χρώματα που συνδέονται με την ιστορία της πόλης, όπως είναι το λουλακί, που χρησιμοποιείται ήδη σε διατηρητέες οικοδομές, η ώχρα και οι αποχρώσεις της, το κροκί, το μπορντό και το κεραμιδί. Ο στόχος είναι να συντηρηθούν και να χρωματιστούν όλες ανεξαιρέτως οι προσόψεις των υποστατικών από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι το πάρκο Ταπά Χανά.  

Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε έχει ως στόχο να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μιας χρωματικής ταυτότητας για τη Λάρνακα, που θα επεκταθεί στην υπόλοιπη πόλη και την επαρχία, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της.

Ένα δεύτερο έργο στην ίδια περιοχή, που θα δώσει ζωή στα δρομάκια της τουρκοκυπριακής συνοικίας Σκάλα, είναι η δημιουργία του πάρκου καλλιτεχνών «Μεσόγειος». Το πάρκο, που θα δημιουργηθεί στη Γειτονιά των Καλλιτεχνών, θα συνδέεται με την οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται στο νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης που δημιουργήθηκε στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά.

Εντός του επόμενου μήνα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και γι’ αυτό το έργο, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της ΕΕ. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί ανοικτός πλατειακός χώρος με πλακόστρωση, πράσινο και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Στον χώρο του πάρκου οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα, ενώ θα πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης και η πλακόστρωση των οδών Ακ Ντενίζ, Σεϋχάν, Νταγ Μποζ και Μποζ Κουρτ