Θέλησε να στείλει μήνυμα προς του Βαρωσιώτες ο Αβέρωφ Νεοφύτου και επέλεξε να το πράξει συμβολικά από την ίδια την κατεχόμενη πόλη τους. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας βρέθηκε χθες στους δρόμους της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης πόλη της Αμμοχώστου, στην περιοχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι παράνομες τουρκικές ενέργειες. Συνοδευόμενος από βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους και άλλους τοπικούς παράγοντες της πόλης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε πώς δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει να χαθεί η Αμμόχωστος. 

Μία κίνηση και δήλωση συμβολική, με την οποία ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απευθύνεται προς τους Αμμοχωστιανούς, ανάμεσα στους οποίους επικρατεί απογοήτευση για τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων και τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην πόλη τους. 

 

 

 

Την ίδια ώρα όμως, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να διαχωρίσει τη δική του θέση γύρω από τις εξελίξεις στην περίκλειστη περιοχή, διαμηνύοντας πως το θέμα της Αμμοχώστου είναι απόλυτα ταυτισμένο με τη λύση του Κυπριακού.

«Ζούμε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, του τουρκικού αναθεωρητισμού και της επιθετικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προτού απευθυνθεί προς τους Αμμοχωστιανούς, χαρακτηρίζοντας την Αμμόχωστο ως το σύμβολο του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου. «Αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνεται η Κύπρος μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί η  Αμμόχωστος μας, δεν θα επιτρέψω ποτέ να χαθεί η Αμμόχωστος μας. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εντείνουμε τις ενέργειές μας για περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα», δήλωσε ο υποψήφιος. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αβέρωφ: Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί η Κύπρος (βίντεο)

 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου απευθύνθηκε και προς τους Τουρκοκύπριους, τους οποίους κάλεσε να προσπαθήσουν να σταματήσουν το έγκλημα, ασκώντας πιέσεις στην Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία για να σταματήσουν τη λεηλασία της Αμμοχώστου. «Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίξτε τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού», ανέφερε, προσθέτοντας πως χωρίς λύση του Κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι.  

 

 

 

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι τον Οκτώβρη του 2018 μιλούσε για το εθνικό τσουνάμι λέγοντας πως αν χάσεις πατρίδες δεν τις ξανακερδίζεις και αν χάθηκε η Αμμόχωστος με την εικόνα που είδε, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε πως δεν θα επιτρέψουν να χαθεί η Αμμόχωστος. «Δεν θα το επιτρέψω ποτέ. Γι’ αυτό και έκανα έκκληση και  στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, να κλείσουν τους δρόμους που οδηγούν προς τη λεηλασία της Αμμοχώστου και μαζί όλοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ανοίξουμε τους δρόμους για την επανένωση της πατρίδας μας». 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που είμαι εδώ. Είμαι εδώ με τους συναδέλφους, είμαι εδώ με τους ανθρώπους της Αμμοχώστου, είμαι εδώ με τους δημοτικούς συμβούλους, είμαι εδώ με ανθρώπους του επιμελητηρίου. Πολύ περισσότερο είμαι με ανθρώπους πού με ξενάγησαν. Άλλοι στα σπίτια τους, άλλοι στα ξενοδοχεία τους. Ραγίζει η καρδιά μας και όσο υπάρχει Δημοκρατικός Συναγερμός, όσο ζω θα δίνω τη μάχη μαζί με την παράταξη για την επανένωση της πατρίδας μας απέναντι από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, απέναντι από την τουρκική επιθετικότητα. Δε θα επιτρέψουμε να ζήσουμε με χαμένη την Αμμόχωστο. Έχω πει: Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί και η Κύπρος και μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η πατρίδα μας θα γίνει μια τουρκική επαρχία. Δεν θα έχουν μέλλον ούτε Ελληνοκύπριοι ούτε Τουρκοκύπριοι, ούτε τα παιδιά τους ούτε τα παιδιά μας, ούτε τα εγγόνια μας ούτε τα εγγόνια τους», κατέληξε.