Ραντεβού πριν τις τελικές αποφάσεις έδωσαν Νικόλας Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ζήτησε και θα δει σήμερα τον υποψήφιο Πρόεδρο σε μία τελική συνάντηση πριν τις τελικές συνεδρίες των συλλογικών οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΔΗΚΟ στις 11 το πρωί. Ένα τετ- α- τετ στο οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα μεταφέρει στο Νίκο Χριστοδουλίδη τις θέσεις του ΔΗΚΟ σε σημαντικά κεφάλαια, όπως το Κυπριακό, την Οικονομία, το μεταναστευτικό κλπ, βολιδοσκοπώντας ταυτόχρονα και τις προθέσεις υιοθέτησης κάποιων εξ αυτών.

Η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη μπορεί να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο στο ΔΗΚΟ, όπως αναφέρθηκε και στην τελευταία συνεδρία της Γραμματείας του κόμματος, θέλουν να έχουν μία βάση πάνω στην οποία να στηριχθεί αυτή η συνεργασία με την δημιουργία ενός πλαισίου κοινών θέσεων. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει με το Νίκο Χριστοδουλίδη, τα μέλη των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Η ώρα των αποφάσεων για τις προεδρικές εκλογές έχει φτάσει για το Δημοκρατικό Κόμμα. Η εβδομάδα που διανύουμε, είναι η εβδομάδα των συνεδριών των συλλογικών οργάνων και οριστικής κατάληξης. Αύριο αρχικά η Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει διαμορφώνοντας την πρόταση για τις προεδρικές εκλογές και εν συνεχεία το Εκτελεστικό Γραφείο θα συζητήσει και διαμορφώσει την πρόταση η οποία τελικά θα παραπεμφθεί προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής έχει οριστεί για την Κυριακή το πρωί και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος θα κληθούν να λάβουν την τελική απόφαση τους για τις προεδρικές εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στο Δημοκρατικό Κόμμα δεν άφησαν επίσης ασχολίαστα τα όσα αναφέρθηκαν από πλευράς του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατηγορώντας τον πως όποτε τον συμφέρει το ΔΗΚΟ είναι αξιόπιστος συνεργάτης και όποτε έχει εκλογές ότι είναι λαϊκιστές.

«Με θλίψη διαπιστώνουμε πως ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζει τον διχαστικό του πολιτικό λόγο που εγκαινίασε με το συνέδριο του ΔΗΣΥ σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την υποψηφιότητα του. Όποτε τον συμφέρει, όποτε μας έχει ανάγκη, λέει ότι είμαστε υπεύθυνοι και αξιόπιστοι συνεργάτες που βοηθήσαμε για να βγει ο λαός μας, από οικονομικά αδιέξοδα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος. «Όποτε έχει εκλογές και όποτε απομονώνεται από την κοινωνία, λέει ότι είμαστε λαϊκιστές, ψευδό-πατριώτες που θέλουμε να καταστρέψουμε τη χώρα.

Υπάρχει, άραγε, πιο διχαστική αναφορά από τον ισχυρισμό ότι ο ΔΗΣΥ είναι ο μόνος σωστός ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε εχθροί του έθνους;», διερωτάται στην ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

>> Με επαρχιακές συγκεντρώσεις

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ολοκληρώνει σήμερα τον πρώτο κύκλο των επαρχιακών συγκεντρώσεων του σε όλη την Κύπρο, με το επιτελείο του υποψηφίου να μιλά για μεγάλη επιτυχίες και μαζική συμμετοχή. Ψες ο υποψήφιος είχε προγραμματισμένη μεγάλη συγκέντρωση με του εθελοντές στην επαρχία Πάφου, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση για την επαρχία Αμμοχώστου. Ο υποψήφιος αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα έχει και δεύτερο κύκλο επαφών και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν έχουν λάβει ακόμα τις αποφάσεις τους για τις προεδρικές εκλογές.

>> Νέος γύρος επαφών Μαυρογιάννη με κόμματα

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ολοκλήρωσε τις προηγούμενες μέρες πριν από την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του ένα πρώτο κύκλο επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος γύρος επαφών με ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους, αυτή την φορά ως επίσημος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές. Παρόλο ότι οι αποφάσεις για κάποια εξ αυτών τα κόμματα έχουν τροχιοδρομηθεί και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, εντούτοις αυτό δεν αποτρέπει από μια νέα συνάντηση. Ο κυριότερος λόγος βέβαια αυτών των επαφών είναι η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας και γεφυρών συνεργασίας στο δεύτερο γύρο. Για να υπάρξει βέβαια προοπτικής συνεργασίας θα πρέπει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης να είναι στο δεύτερο γύρο και ο υποψήφιος που θα στηρίξει το ΔΗΚΟ να μείνει εκτός