Ήταν το πρώτο ραντεβού, αλλά και το πρώτο βήμα για έναν προδιαγεγραμμένο γάμο όπως όλα δείχνουν. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε χθες γεμάτο πρόγραμμα επαφών, ωστόσο η συνάντηση που συγκέντρωνε το ενδιαφέρον ήταν αυτή στο ΔΗΚΟ.

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, πέρασε για πρώτη φορά επίσημα το κατώφλι του κόμματος και τα είπε με τα μέλη της Γραμματείας του ΔΗΚΟ. Μία συνάντηση κατά την οποία ο ίδιος παρέδωσε ένα περίγραμμα των θέσεων του και δέχθηκε ερωτήσεις για όλα τα ζητήματα. Νίκος Χριστοδουλίδης και Γραμματεία του ΔΗΚΟ κατέγραψαν συγκλίσεις και κοινούς προβληματισμούς σε μια πρώτη συνάντηση που έβαλε ουσιαστικά τα θεμέλια για τη συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως πληροφορούμαστε, τέθηκε και το ερώτημα για τον ρόλο του ΔΗΚΟ στην προεκλογική σε περίπτωση στήριξης της υποψηφιότητας του. Αυτό το οποίο αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι πρόκειται για μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα και αυτός είναι ο χαρακτήρας που πρέπει να διατηρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστοδουλίδης: Είδε Οικολόγους και ΔΗΚΟ

Στις δηλώσεις του ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε πολλά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον λαό και την κοινωνία, όπως είναι φυσικά η διαχείριση της οικονομίας για αντιμετώπιση της ακρίβειας, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς και φυσικά η διαχείριση του Κυπριακού. 

Σημείωσε πως η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι όντως μια υποψηφιότητα που συζητείται εσωκομματικά.  «Δεν θα τοποθετηθώ, αντιλαμβάνεστε, ποια είναι η τάση εντός του Δημοκρατικού Κόμματος. Αυτό θα το κάνει η Κεντρική Επιτροπή όταν θα κληθεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις», δήλωσε, προσθέτοντας πως η πολιτική προϊστορία του καθενός φυσικά και είναι γνωστή. «Εμείς έχουμε πει επανειλημμένως πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αλλαγή και πιστεύουμε ότι η αλλαγή μπορεί να προέλθει μέσα από τις προγραμματικές θέσεις σε περίπτωση που θα υποστηρίξουμε κάποιον ανεξάρτητο υποψήφιο», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως δεν θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΔΗΚΟ. «Εκείνο που θέλω να πω από δικής μου πλευράς είναι ότι στην ομάδα μας, στο επιτελείο μας υπάρχουν συνεργάτες από όλους τους πολιτικούς χώρους και ναι, ενδεχομένως να έχουμε διαφορετικές αφετηρίες αλλά εκείνο που μας ενώνει, εκείνο που είναι το ζητούμενο, είναι το κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας», κατέληξε.

Στη συνέχεια η Γραμματεία του ΔΗΚΟ καθόρισε το χρονικό πλαίσιο για τις διαδικασίες, σύμφωνα με το οποίο το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ θα συνεδριάσει στις 22 Ιουνίου και ακολούθως στις 26 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή για να λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

>> Με πράσινη ατζέντα στους Οικολόγους

Αρχή των επαφών του με τα κόμματα έγινε χθες με το Κίνημα Οικολόγων, στο οποίο ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέθεσε τις θέσεις του και άκουσε τις ανησυχίες και προβληματισμούς που είχαν στο επίκεντρο θέματα που αφορούσαν την πράσινη πολιτική.

«Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και να συζητήσουμε πτυχές από το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τη συνάντηση που είχαν. «Θα είμαστε σε επαφή με το Κίνημα Οικολόγων και είμαι έτοιμος να απαντήσω σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που έχει κοινοποιηθεί και στους υπόλοιπους υποψηφίους», ανέφερε.

Πρώτη εμφάνιση ομάδας Χριστοδουλίδη

Αξιοσημείωτο της χθεσινής μέρας ήταν και η πρώτη ουσιαστικά επίσημη εμφάνιση μέρους της ομάδας Χριστοδουλίδη, η οποία τον συνόδευσε στις χθεσινές κομματικές επαφές του. Η ομάδα αυτή αποτελείτο από τους: Μαρίνα Χατζημανώλη, δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού που έχει ρόλο συντονίστριας. Τζόζη Χριστοδούλου η οποία ήταν σύμβουλος στο ΥΠΕΞ για θέματα φύλου και ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου ο οποίος είναι ο συντονιστής του προγράμματος του υποψηφίου. Μαζί τους ήταν και η δημοσιογράφος Μαριλένα Ευαγγέλου.