Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, σε σχέση με το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην Επίτροπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος αρχικά, ενώ αντιμετώπιζε δεκαοκτώ κατηγορίες, εν τέλει μετά από απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, αποστέλλεται στο εδώλιο αντιμέτωπος με οκτώ κατηγορίες.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία τοποθετήθηκε νωρίτερα επί του θέματος, αναφέροντας πως «η ΕΥ δεν έχει αρμοδιότητα σε σχέση με τον χειρισμό της ποινικής δίωξης κατά του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού. Έχουμε όμως εξουσία ελέγχου, και θα την ασκήσουμε, ως προς τον χειρισμό ενδεχόμενων αστικών απαιτήσεων του Οργανισμού Νεολαίας (ως εργοδότη) εναντίον του τέως Επιτρόπου».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως αφαιρέσει την κατηγορία, που αντιμετώπιζε ο Γιάννης Γιαννάκη για τον μισθό που λάμβανε στον Οργανισμό Νεολαίας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έφερε έντονες επικρίσεις, με την Ελεγκτική Υπηρεσία να δείχνει τον δρόμο αστικών αγωγών

Στο μεταξύ, σε άμεσες ενέργειες, για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία επίσημων εγγράφων, προχωρά η βουλεύτρια Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η κ. Χαραλαμπίδου «ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου θα ζητήσω εγγραφή του θέματος αυτού, ώστε η Επιτροπή να ενημερωθεί και να ασκήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, θα ζητήσει να τεθεί υπό συζήτηση το εξής ζήτημα: «ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, που είναι ο εργοδότης του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, οφείλει να στραφεί εναντίον του με αστικές αγωγές και να απαιτήσει επιστροφή όλων των χρημάτων που έλαβε το πρόσωπο αυτό ισχυριζόμενο ότι ήταν πολιτικός μηχανικός, ενώ δεν ήταν».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της κ. Χαραλαμπίδου:

Τον Μάιο του 2021 η Ελεγκτική Υπηρεσία κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού ενδεχομένως να είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο του Πανεπιστημίου και το απολυτήριο του Λυκείου του. Μετά από κωλυσιεργία ενός έτους, επιτέλους καταχωρίστηκε η υπόθεση στο Δικαστήριο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Θα αναμένουμε να δούμε αν ο τέως Επίτροπος έχει τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης ως προς τις κατηγορίες που του διατυπώθηκαν και ως προς τη σοβαρότητα που η κατηγορούσα αρχή θα προσδώσει σε αυτές, ζητώντας εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Κακουργιοδικείο.

Σήμερα η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέδειξε ακόμη μία πτυχή και αυτήν θα ζητήσω να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου όπου θα εγγράψω το θέμα: Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, που είναι ο εργοδότης του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, οφείλει να στραφεί εναντίον του με αστικές αγωγές και να απαιτήσει επιστροφή όλων των χρημάτων που έλαβε το πρόσωπο αυτό ισχυριζόμενο ότι ήταν πολιτικός μηχανικός ενώ δεν ήταν.

Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου θα ζητήσω εγγραφή του θέματος αυτού ώστε η Επιτροπή να ενημερωθεί και να ασκήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της.