Παραδοχή του λάθους σε σχέση με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη κάνει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων, Στέλιος Μιχαήλ. 

Μιλώντας στο philenews, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν φωτοβολίδα κινδύνου που χρησιμοποιούν τα σκάφη.

Εξήγησε ότι ο κλάδος εκρηκτικών της Υπηρεσίας Μεταλλείων μία φορά το χρόνο περισυλλέγει απ’ όλα τα πλοία τα καπνογόνα και φωτοβολίδες κινδύνου με τα οποία είναι εφοδιασμένα. Αυτά παραδίδονται για να καταστραφούν σε λατομείο ώστε να μην διακινούνται παράνομα.

Σήμερα το πρωί μία από τις φωτοβολίδες που ήταν ληγμένη δεν αφοπλίστηκε και εκτοξεύτηκε σε δύσβατη περιοχή στο δάσος όπου και έγινε η καύση της.

Ο κ. Μιχαήλ έκανε λόγο για πρακτική που γίνεται κάθε χρόνο. «Δυστυχώς ήταν μία άτυχη στιγμή και επισυνέβη το περιστατικό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ ενημερώθηκε για τα γεγονότα η Αστυνομία. Κληθείς από το philenews να απαντήσει κατά πόσο ήταν ενήμερο το Τμήμα Δασών, ο κ. Μιχαήλ παραδέχθηκε ότι επίσημα δεν στάληκε επιστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή υπήρχε πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών που είχε ενημερωθεί σε τοπικό επίπεδο.