Ακύρωσε το προσωρινό διάταγμα του Μιχάλη Τερέπεη, Γραμματέα της Κ.Ε του Κ.Σ. ΕΔΕΚ,  ημερομηνίας 1/11/21, που είχε εξασφαλίσει κατά του Κινήματος, σε σημερινή απόφαση το Δικαστήριο.

Στη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρεται ότι έπρεπε να ικανοποιηθεί ότι πληρούνται οι εξής 3 προυποθέσεις:

(α) υπάρχει σοβαρό ζήτημα προς εκδίκαση,

(β) υπάρχει πιθανότητα ο αιτών διάδικος να δικαιούται σε θεραπεία και

(γ) εκτός εάν εκδοθεί το αιτούμενο Διάταγμα θα είναι δύσκολο ή αδύνατο να απονεμηθεί πλήρης δικαιοσύνη σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το Δικαστήριο καταλήγει στην απόφασή του ότι κάνει αποδεκτές τις δύο πρώτες προϋποθέσεις, ενώ δεν έχει ικανοποιηθεί ότι πληρείται η τρίτη προϋπόθεση του άρθρου 32 του Ν. 14/1960 στην προκειμένη περίπτωση, ως εκ τούτου αναμένεται να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης σε μεταγενέστερο στάδιο.  

Οπως ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της ΕΔΕΚ, Βίκτωρ Ακάμας, «μετά από ακρόαση, ακυρώθηκε σήμερα το προσωρινό Διάταγμα εναντίον του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, το οποίο είχε εξασφαλίσει ο Γραμματέας της Κ.Ε του Κ.Σ. ΕΔΕΚ,  Μιχάλης Τερέπης, σχετικά με την απόφαση του Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου του Κ.Σ ΕΔΕΚ, με την οποία ανέστελλε την ιδιότητα του και τον καλούσε σε παραίτηση. Περαιτέρω το Επαρχιακό Δικαστήριο απέρριψε ολόκληρη την αίτηση του αιτητή και κατά συνέπεια όλα τα υπόλοιπα 5 αιτούμενα διατάγματα».

Σημειώνεται ότι την ΕΔΕΚ στην υπόθεση εκπροσώπησαν τα δικηγορικά γραφεία Βίκτωρ Φ. Ακάμας ΔΕΠΕ, Φοίβος, Χρίστος Κληρίδης και Συνεργάτες ΔΕΠΕ και Γιάννης Πολυχρόνης ΔΕΠΕ. 

Για την ηγεσία του κινήματος, η εν λόγω απόφαση ερμηνεύεται ως δικαίωση για τις ενέργειες που ακολούθησε.