O τρόμος επιστρέφει! Το Al Azaim, ένα μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων από το Ισλαμικό Κράτος (DAESH, ISIS), δημοσιοποίησε μια εικόνα στην οποία απειλούνται το Parc des Princes, το Bernabéu, το Metropolitano και το Emirates!

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε απειλή λίγο πριν τα μεσάνυχτα κατά των τεσσάρων γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τους πρώτους αγώνες των προημιτελικών του Champions League. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε την εικόνα μιας αφίσας που απειλεί το Parc des Princes, το Santiago Bernabéu, το Metropolitano και το Emirates Stadium με ένα μήνυμα «Σκότωσέ τους όλους».

Διάχυτος ο φόβος

Η τελευταία επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος είναι ακόμη πρόσφατη, η οποία έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου στο Δημαρχείο Crocus, μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα. Αρκετοί ένοπλοι, ντυμένοι με στολές παραλλαγής, εισέβαλαν και πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα κατά του κοινού. Η εγκληματική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα 143 νεκρούς και περίπου 200 τραυματίες.

Η απειλή αυτής της Δευτέρας έρχεται αφού στις 30 Μαρτίου, το μέσο ενημέρωσης Sarh al-Khilafah, που συνδέεται με το ISIS, δημοσίευσε μια εικόνα στην οποία καλούσε για επιθέσεις εναντίον φιλάθλων που βρίσκονταν στην Allianz Arena, στο Μόναχο, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ευτυχώς δεν έγινε το παραμικρό, αλλά η απειλή και ο φόβος παραμένει διάχυτος παντού.

Δύο σχέδια ασφαλείας

Η Περιφέρεια της Μαδρίτης ενεργοποίησε δύο σχέδια ασφαλείας ενόψει των «8» του Champions League στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Και οι δύο αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο-Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες και χιλιάδες αστυνομικοί.

Σχεδόν 8.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμένεται να φτάσουν στη Μαδρίτη για τα δυο ματς. Και στις τρεις πόλεις (Μαδρίτη, Λονδίνο για το Αρσεναλ-Μπάγερν και Παρίσι για το Παρί – Μπαρτσελόνα) έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές. Το πρωί της Τρίτης, στη σύσκεψη ασφαλείας θα αποφασίσουν εάν θα λάβουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας ή όχι μετά τη νέα απειλή από το Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (9/4) θα διεξαχθούν οι αγώνες Αρσεναλ-Μπάγερν και Ρεάλ – Σίτι, ενώ την Τετάρτη (10/4) είναι προγραμματισμένα τα ματς Παρί – Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο – Ντόρτμουντ.

in.gr