Επαληθεύθηκαν οι δυσοίωνες προβλέπεις για ξέσπασμα πυρκαγιών σήμερα στην Ελλάδα, καθώς τουλάχιστον σε τρία μέτωπα η Ελληνική Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει, με τις φωτιές να μαίνονται μέχρι αυτή την ώρα.

Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε στο Σχηματάρι στη Βοιωτία, στην Άμφισσα (στο Σερνικάκι Φθιώτιδας), ενώ υπήρξε αναζωπύρωση στο μέτωπο στην Ηλεία.

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι, ελεγχόμενη η κατάσταση λένε από την Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 12:30, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σχηματάρι του νομού Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Σχηματάρι και στο σημείο έσπευσαν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας είχε δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ φαίνεται πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πλέον καίνε διάσπαρτες μικροεστίες.

Γύρω στις 14:30, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία μεταξύ Λιβαδειάς – Αφιδνών γίνεται σε μονή γραμμή λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε τμήματα της γραμμής του άξονα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βοιωτία. Η Hellenic Train ενημερώνει το κοινό ότι αναμένονται καθυστερήσεις.

Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στη Βάλμη

Ο αέρα αναζωπύρωσε τη φωτιά στην Βάλμη Ηλείας, λίγο πριν τις 14:00, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται σε πευκοδάσος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, μικρή αναζωπύρωση παρουσιάζει η φωτιά σε δάσος στη Βάλμη Ηλείας και ενώ το πύρινο μέτωπο που έκαιγε απο χθες, Κυριακή, τις τελευταίες ώρες είχε περιοριστεί.

Με βάση τον άνεμο, η φωτιά στρέφεται σε πευκοδάσος που δεν κάηκε χθες, την Κυριακή. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όπως αναφέρεται έχουν ενισχυθεί, ενώ τα εναέρια μέσα με χαμηλές πτήσεις πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις. Γίνεται προσπάθεια να προσεγγίσουν και οι επίγειες δυνάμεις.

iefimerida.gr