Το τελευταίο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά, στο οποίο ξεκάθαρα διατυπώνεται ότι τόσο η μικρή Μαλένα, όσο και το 6μηνο βρέφος, η Ίριδα, δολοφονήθηκαν, καθώς ο θάνατος τους προήλθε από ασφυξία την οποία προκάλεσε εξωγενής παράγοντας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Όχι μόνο για τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Το γεγονός ότι οι ιατροδικαστές οι οποίοι εξέτασαν πρώτοι όργανα των παιδιών, δεν εντόπισαν την αιτία θανάτου αλλά έκαναν λόγο για παθολογικά αίτια, προκάλεσε την αντίδραση συναδέλφων τους, χωρίς να αποκλείεται η Υπηρεσία τους να στους στείλει και στο Πειθαρχικό για εξηγήσεις. Ταυτόχρονα, αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος και από τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

«Έχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου (η παθολογοανατόμος που εξέτασε τα όργανα της Ίριδας) με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα. Η κ. Μητσέλου μίλησε αναφορικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας. Αρχικά αναφέρεται στο συμπέρασμα του πορίσματος αναφέροντας πως «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει». Στη συνέχεια εξηγεί πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της», δηλώνει χαρακτηριστικά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στο μεταξύ, η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ήταν πολύωρη και εστίασε στα όσα συνέβησαν τη μέρα θανάτου της Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, καθώς ήταν παρούσα. 

Όσον αφορά στην ύποπτη, τη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, αναμένεται να κληθεί εντός των ημερών στην Εισαγγελία και για τις περιπτώσεις θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας (τώρα είναι ύποπτη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας με χορήγηση κεταμίνης).