Με μελέτη και διάβασμα θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές των λυκείων και των τεχνικών σχολών, αφού η επιστροφή τους στις αίθουσες διδασκαλίες σημάνει, παράλληλα, και την έναρξη των τελικών εξετάσεων.

Όπως υπογράμμισε στον «Φ» ο αναπληρωτής διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Στέλιος Θεοφίλου, οι εν λόγω εξετάσεις αποτελούν το 30% της βαθμολογίας του μαθητή, κατά τις οποίες θα εξεταστεί το 60% της διδακτέας ύλης όλης της σχολικής χρόνιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοφίλου μας ανέφερε ότι «έχουμε μαθητές, λυκείων και των τεχνικών σχολών, οι οποίοι επιστρέφουν και έχουν αμέσως εξετάσεις. Φυσικά έχουν λάβει και τις σχετικές οδηγίες». Όπως διευκρίνισε, τα μαθήματα έχουν ολοκληρωθεί και οι βαθμολογίες του δεύτερου εξαμήνου έχουν παραδοθεί στους μαθητές.

«Η επιστροφή στα σχολεία είναι στις 13 Μαΐου. Στα λύκεια οι τελικές εξετάσεις διαρκούν για δέκα εργάσιμε ημέρες, από τις 13 έως τις 24 Μαΐου.

Μια εβδομάδα μετά, από τις 27 έως τις 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σειρά εξετάσεων για τα παιδιά που χρειάστηκε να απουσιάσουν σε κάποιο μάθημα», ανέφερε ο κ. Θεοφίλου και πρόσθεσε ότι στη Γ’ τάξη λυκείων και τεχνικών σχολών, η αυλαία των εξετάσεων ανοίγει με το μάθημα των νέων ελληνικών.

Στη Β’ τάξη λυκείων με φυσική, οικονομικά και θεατρολογία, ενώ στην Α’ τάξη αρχίζουν μια μέρα αργότερα (14 Μαΐου), επίσης, με νέα ελληνικά.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι τελικές εξετάσεις οργανώνονται σε κεντρικό επίπεδο από ομάδες θεματοθετών της Μέσης Εκπαίδευσης, με την επίβλεψη των επιθεωρητών του εκάστοτε μαθήματος.