Τέσσερα στελέχη της Philip Morris Cyprus εξηγούν, µέσα από τη δική τους οπτική, το πώς οι σύγχρονες πρακτικές που εφαρµόζει η εταιρεία έχουν καταφέρει να την αναδείξουν ανάµεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο για το 2024.

Μικαέλα Λουκά, Indirect Retail Executive

Τι είναι αυτό που κάνει έναν οργανισµό να ξεχωρίζει ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες; Πώς ο οργανισµός αυτός διασφαλίζει την ισορροπία µεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής; Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν µια υγιή εργασιακή κουλτούρα σε µια εταιρεία;

Τέσσερα στελέχη της Philip Morris Cyprus εξηγούν µέσα από τη δική τους οπτική, το πώς οι σύγχρονες πρακτικές που εφαρµόζει η εταιρεία έχουν καταφέρει να την αναδείξουν ανάµεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο για το 2024.

Ο Χρήστος Χατζηκουµής, η Μικαέλα Λουκά, ο Διονύσης Ζουρµπάνος και η Αριάδνη Τσακάλη, αποκρυπτογραφούν το εργασιακό περιβάλλον της Philip Morris στην Κύπρο και περιγράφουν µε απτά παραδείγµατα πώς η ανθρωποκεντρική κουλτούρα της εταιρείας, µε βάση της αρχές της συµπερίληψης και της διαφορετικότητας, τής προσέδωσε την πιστοποίηση Great Place to Work® – Certified™ για δεύτερη συνεχή χρονιά. 

Αναλύοντας τα αποτελέσµατα της εν λόγω έρευνας πιστοποίησης, η ταύτιση απόψεων µεταξύ του προσωπικού της εταιρείας είναι εντυπωσιακή, αφού το σύνολο των ανθρώπων της (100%) πιστεύει ότι αντιµετωπίζεται δίκαια, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή/και σεξουαλικού προσανατολισµού. Η έµφαση στην κοινωνική αλληλεπίδραση και διαφάνεια αξιολογείται επίσης πολύ υψηλά, αφού η δικαιοσύνη (98%), η συντροφικότητα (98%) και η συµπεριφορά της ηγεσίας (97%) είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τη Philip Morris Cyprus στα µάτια των ανθρώπων της.

Αριάδνη Τσακάλη, Manager Marketing & Digital

Τι είναι αυτό που πραγµατικά ξεχωρίζει την Philip Morris Cyprus ως εργοδότη στην Κύπρο;

Χρήστος Χατζηκουµή, Team Leader: Η Philip Morris στην Κύπρο ξεχωρίζει ως εργοδότης λόγω της κουλτούρας µε την οποία αντιµετωπίζει τους ανθρώπους της. Με απλά λόγια, εργάζοµαι και αναπτύσσοµαι σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί η αµεσότητα, ο σεβασµός και η εγγύτητα µεταξύ των συναδέλφων. Ταυτόχρονα, οι συχνές εκπαιδεύσεις, οι δραστηριότητες προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης αλλά και οι πρωτοβουλίες βελτίωσης των συνθηκών εργασίας µε κάνουν να αισθάνοµαι ότι βρίσκοµαι σε ένα περιβάλλον όπου νοιάζονται για εµένα τόσο ως επαγγελµατία όσο και ως άνθρωπο.

Πώς αξιολογείτε την εργασιακή ευελιξία και την ισορροπία µεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής στη Philip Morris Cyprus;

Μικαέλα Λουκά, Indirect Retail Executive: Νοµίζω όλοι µπορούµε να συµφωνήσουµε ότι η ισορροπία µεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής είναι µια πρόκληση. Ωστόσο, στη Philip Morris Κύπρου τα πράγµατα είναι πολύ πιο εύκολα και απλά. Από την υβριδική εργασία και τις οµαδικές εκπαιδεύσεις µέχρι τις δραστηριότητες προσωπικής και οµαδικής ανάπτυξης και ευεξίας, η εταιρεία φροντίζει να βοηθά το προσωπικό της να βρει αυτή την ισορροπία. Άλλωστε, η ισορροπία µεταξύ των δύο δεν αφορά µόνο τον χρόνο που αφιερώνει κάποιος καθηµερινά στην εργασία του, αλλά κυρίως την ψυχική κατάσταση που βρίσκεται κατά τη διάρκεια που εργάζεται και πώς αυτή επηρεάζει την προσωπική του ζωή.

Χρήστος Χατζηκουμή, Team Leader

Περιγράψτε τη στήριξη και εκπαίδευση που λαµβάνετε από την Philip Morris Cyprus στη διεκπεραίωση των καθηκόντων σας. Πώς την αξιολογείτε;

Διονύσης Ζουρµπάνος, Commercial Operations Executive: H στήριξη και εκπαίδευση που λαµβάνω από τους συναδέλφους µου αλλά και την εταιρεία είναι καθηµερινή, πολυδιάστατη και προσαρµοσµένη στον ρόλο µου. Η εταιρεία, πέραν των προγραµµάτων ενσωµάτωσης µε την κουλτούρα και τους στόχους της, προσφέρει ευκαιρίες συνεχούς εκµάθησης µέσω εκπαιδευτικών ηµερίδων αλλά και ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης, εστιάζοντας τόσο σε τεχνικές δεξιότητες όσο και σε επαγγελµατικές/προσωπικές δεξιότητες. Παράλληλα, δίνεται µεγάλη έµφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του εργαζόµενου, µε δυνατότητα εκπαίδευσης ή και εργασίας και στο εξωτερικό. Επιπλέον, οι εργαζόµενοι επωφελούνται από τη συνεχή ανατροφοδότηση και αξιολόγηση της απόδοσής τους, διασφαλίζοντας µε αυτό τον τρόπο τη συνεχή προσωπική και επαγγελµατική ανάπτυξη. 

Αν µπορούσες να ξεχωρίσεις ένα στοιχείο στην εργασιακή κουλτούρα της Philip Morris Cyprus, ποιο θα ήταν αυτό;

Αριάδνη Τσακάλη, Manager Marketing & Digital: Ως γυναίκα και µάλιστα σε θέση ευθύνης, αυτό που επιδιώκω αλλά και ξεχωρίζω στην κουλτούρα µας είναι ο σεβασµός στη διαφορετικότητα. Είµαστε µια οµάδα πολύ-πολιτισµική, όπου ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη θέση, µας δίνεται ο χώρος να εκφραστούµε ελεύθερα και να είµαστε ο εαυτός µας. Μόνο µέσα από µια κουλτούρα που προάγει την ελεύθερη έκφραση και τη συναισθηµατική ασφάλεια µπορείς να µοιραστείς ‘άφοβα’ τις σκέψεις και τους προβληµατισµούς σου. Κάτι τόσο απλό και συνάµα τόσο απελευθερωτικό.

Διονύσης Ζουρμπάνος, Commercial Operations Executive

Η  Philip Morris Cyprus µε µια µατιά

Η Philip Morris Cyprus είναι θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI), κορυφαίας εταιρείας καπνού παγκοσµίως, µε προϊόντα που διατίθενται σε περισσότερες από 180 χώρες και ένα ευρύτατο ανθρώπινο δυναµικό άνω των 79,800 εργαζοµένων. Η PMI ηγείται ενός µετασχηµατισµού στη βιοµηχανία καπνικών προϊόντων, για τη δηµιουργία ενός µέλλοντος χωρίς καπνό τσιγάρου και, τελικά, την αντικατάσταση των τσιγάρων µε καλύτερα και επιστηµονικά τεκµηριωµένα εναλλακτικά προϊόντα, προς όφελος των ενηλίκων καπνιστών, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα συνέχιζαν να καπνίζουν τσιγάρα.

Η Ρhilip Morris Cyprus ιδρύθηκε το 2021 στην Κύπρο, για την υποστήριξη της εµπορικής διανοµής των προϊόντων της PMI στη χώρα. Το 50% των ανθρώπων της εταιρείας είναι γυναίκες, ακόµη και στις ανώτερες διοικητικές θέσεις. Όραµα της εταιρείας είναι µέχρι το 2030 η Κύπρος να έχει περιθωριοποιήσει τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσµατος, βάζοντας το τσιγάρο εκεί που του ανήκει, στα µουσεία.