Επεισοδιακός ο έβδομος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος του  MotoGP που διεξήχθη στην πίστα της Καταλονίας. Ένα πολλαπλό ατύχημα στις πρώτες στροφές άλλαξε άρδην τη ροή του αγώνα αφήνοντας έξω αρκετούς από τους διεκδικητές της πρώτης θέσης. Μαζί με αυτούς και οι αναβάτες της Monster Energy Yamaha Valentino Rossi και Maverick Viñales που βρίσκονταν στην πρώτη πεντάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι Rossi και Viñales βρίσκονταν στην τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, σε μάχη με τους Jorge Lorenzo και Danilo Petrucci. Ο Rossi, που εκκίνησε τέταρτος, έπεσε έβδομος αρχικά, αλλά ο «Γιατρός» δεν τα παρατάει ποτέ, και πάλεψε μέχρι και την πέμπτη θέση, όταν τον βρήκε η καταστροφή στην στροφή 10 του δεύτερου γύρου. Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη του Jorge Lorenzo που έκανε το λάθος στα φρένα, βγάζοντας έξω τις δύο Monster Energy Yamaha αλλά και τον Andrea Dovizioso. Ο Rossi προσπάθησε να κρατήσει την μοτοσυκλέτα του όρθια, αλλά μάταια καθώς είχε και αυτός πτώση, τελειώνοντας τον αγώνα του πρόωρα.

Ο Viñales, που ξεκίνησε έκτος, έκανε μια φοβερή εκκίνηση και ανέβηκε μέχρι και την δεύτερη θέση, την οποία έχασε από τον Marquez στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Λίγες μόνο στροφές αργότερα, ήρθε το συμβάν με τον Lorenzo. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα δεχθεί ποινή ο Lorenzo για το ατύχημα, καθώς έκριναν οι αγωνοδίκες πως η πτώση του που τα ξεκίνησε όλα, ήταν απλά αγωνιστικό συμβάν.

Για την ιστορία, ο Marquez πήρε την πρωτοπορία στον δεύτερο γύρο και στη συνέχεια δεν κοίταξε ούτε στιγμή πίσω του. Οδήγησε μέχρι την καρό σημαία αλάνθαστα για να πάρει μια τεράστια νίκη και ένα «δώρο» από τον Lorenzo, μιας και η εγκατάλειψη του Dovi, αφήνει τον Marquez στην κορυφή του πρωταθλήματος με διαφορά 37 ολόκληρων βαθμών. Δεύτερος τερμάτισε ο Quartararo και τρίτος ο Danilo Petrucci.

Ο Valentino Rossi δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να ήταν ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο. Δουλέψαμε σκληρά στα δοκιμαστικά και βρήκαμε τον κατάλληλο συνδυασμό ελαστικών. Ένοιωθα πολύ άνετα με την μοτοσυκλέτα μου και είχαμε καλό ρυθμό από το πρωί, τα πάντα φάνταζαν να βελτιώνονται ώρα με την ώρα. Στην στροφή 10 πραγματοποιούσα επίθεση πάνω στον Petrucci αλλά μπροστά μου είχε ήδη ξεκινήσει το ατύχημα, δεν μπορούσα να αποφύγω την μοτοσυκλέτα του Jorge η οποία ήταν ήδη στο οδόστρωμα. Κρίμα γιατί θα είχαμε καλό αποτέλεσμα».
Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος του MotoGP θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, και συγκεκριμένα στην πίστα του Assen στις 30 Ιουνίου.
 
 Αποτέλεσμα
1    Marc Marquez       Honda
2    Fabio Quartararo  Yamaha          +2.660
3    Danilo Petrucci     Ducati              +4.537
4    Alex Rins               Suzuki             +6.602
5    Jack Miller             Ducati              +6.870
6    Joan Mir                Suzuki             +7.040
7    Pol Espargaro       KTM                +16.144
8   Takaaki Nakagami Honda             +17.969
9   Tito Rabat              Ducati              +22.669
10 Johann Zarco         KTM                +26.228