Το υψηλότερο ποσοστό του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέχεται από μη κάτοικους Κύπρου και είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα, το 76.5% του συνολικού χρέους της Κύπρου κατέχεται από μη Κύπριους και ακολουθεί η Λετονία με 74%. Επιπλέον, η Κύπρος είχε στο τέλος του 2018 το τέταρτο υψηλότερο χρέος στην Ε.Ε., που έφτανε το 102.5%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει 22,4 δις ευρώ.
 
Όσο αφορά τις άμεσες λήξεις χρέους για τον επόμενο ένα έτος αυτές ανέρχονται για την Κύπρο στο 1,8% επί του συνόλου του χρέους που είναι από τα μικρότερα ποσοστά στην Ε.Ε. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους οι μεγαλύτερες λήξεις δημοσίου χρέους θα είναι τα επόμενα πέντε έτη καθώς υπάρχουν υπερσυγκέντρωση λήξεων.
Όσο αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε μετά την Κύπρο το υψηλότερο ποσοστό χρέους το οποίο κατέχουν ξένοι είναι η Λετονία όπως αναφέραμε και προηγουμένως και ακολουθούν η Λιθουανία με 73%. Αντιθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους το οποίο κατέχεται από κατοίκους της χώρας είναι στη Δανία με 72%, στη Σουηδία με 70% και στην Ιταλία με 65%.