Διαβάσαμε τον τίτλο και αλήθεια ομολογημένη, ένα μικρό σοκ το υπεστήκαμε. Μα 38 επιστήμονες να στηρίζουν τις ασυναρτησίες του Μόρφου περί πρωκτικού σεξ και ομοφυλόφιλων που «βρωμάνε»; Πώς να το αντέξεις; Διότι άλλο είναι να στηρίζουν τις αρλούμπες οι απλοί πολίτες ή κάποιοι φανατικοί και άλλο να τις στηρίζουν καταξιωμένοι επιστήμονες. Από την μια είναι επώδυνο πλήγμα (ένα ακόμη) για μια κοινωνία η οποία πασχίζει να ξεφύγει από μεσαιωνικές αντιλήψεις. Από την άλλη, αν όντως υπήρχε τεκμηριωμένος επιστημονικός λόγος, που θα δικαίωνε τον Μόρφου, τότε σημασία δεν θα είχε ότι θα μας αποστόμωναν αλλά ότι θα αποτελούσε ανεπανόρθωτο πισωγύρισμα στις προσπάθειες δεκαετιών για εμπέδωση σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα μιας ομάδας ανθρώπων.
 
Αμέσως μετά, όμως, διαβάζεις τις ειδικότητες όλων αυτών των επιστημόνων κι εκεί η εικόνα καθαρίζει: Καθηγητής Πληροφορικής, καρδιολόγος, αρχιτέκτων, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μηχανικός υπολογιστών, μουσικός, πολιτικός μηχανικός, χημικός, δάσκαλος, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος, νευρολόγος, πλοίαρχος, μηχανικός υπολογιστών, μεταλλουργός, οδοντίατρος, καθηγήτρια νευρολογίας και πάει λέγοντας… Ξεκαθαρίζουμε ότι ουδόλως υποτιμούμε τις ειδικότητες των ανθρώπων (άλλωστε ταπεινοί δημοσιογράφοι είμαστε). Μια χαρά έγκριτοι επιστήμονες είναι. Όμως, πρόκειται για ειδικότητες, η σχέση των οποίων με τις αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις του Μόρφου είναι όση η δική μας με την αστρονομία. Άρα, ουδόλως, δύναται να δώσουν επιστημονική εξήγηση (πώς θα ήταν άραγε δυνατό κάτι τέτοιο όταν η επιστήμη αποδεδειγμένα δεν αφήνει την παραμικρή χαραμάδα αμφισβήτησης, αφού είναι καλά γνωστό ότι ο πρωκτός δεν συγκοινωνεί με τον γυναικείο κόλπο) στις ασυναρτησίες περί πρωκτικού σεξ εξαιτίας του οποίου γεννιούνται οι ομοφυλόφιλοι.
 
Παρ’ όλα αυτά, θα μπούμε στη βάσανο να σχολιάσουμε τα όσα οι 38 επιστήμονες αναφέρουν. Διότι, καπελώνοντας την ανακοίνωσή τους με τον άκρως σεβαστό όρο «επιστήμονες» προσδίδουν μιαν εικόνα αυθεντίας. Άρα αδιαμφισβήτητης άποψης. Πρόκειται, όμως, για άκρως παραπλανητική εικόνα, διακρίνοντας τις προαναφερθείσες ειδικότητές τους. Το πιο ουσιαστικό είναι ότι ο λόγος τους κάθε άλλο παρά τεκμηριωμένα επιστημονικός είναι. Άκρως δογματικός εμφανίζεται. Σε ένα σημείο, μάλιστα, αγγίζουν και τα όρια της γελοιοποίησης. «Ο επίσκοπος Μόρφου έδωσε πιθανή επιστημονική εξήγηση της ομοφυλοφιλίας» ,αναφέρουν. Πιθανής; Επειδή έτσι αποφανθήκατε ξαφνικά εσείς; Έλεος, επιστήμονες άνθρωποι… Τα περί πρωκτού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα και καταχωρημένα. Δεν επιδέχονται της παραμικρής «πιθανότητας»…
 
Ακούστε, λοιπόν, κύριοι 38 επιστήμονες, διερωτάστε πού βρήκαμε ότι ο λόγος του Μόρφου είναι προσβλητικός, ομοφοβικός και ρατσιστικός. Έχετε αναλογιστεί πόσες χιλιάδες ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που απέκτησαν ομοφυλόφιλα παιδιά έχουν εκτεθεί με την αντιεπιστημονική ασυναρτησία του; Έχετε αναλογιστεί πώς θα τους κοιτάνε ένα σωρό γνωστοί και πώς θα κουτσομπολεύουν ότι αρέσκονται στο πρωκτικό σεξ;
 
Ακούστε, λοιπόν, κύριοι 38 επιστήμονες, έχετε αναλογιστεί πώς θα αισθανόσασταν αν μια μέρα ξαφνικά κάποιος σας έλεγε ότι «βρωμάτε»; Έχετε αναλογιστεί πώς αισθάνονται χιλιάδες άνθρωποι ακούγοντας έναν ιεράρχη να λέει ότι αναδίδουν μπόχα; Θα το επαναλάβουμε για να το εμπεδώσετε: Με τις λανθασμένες απόψεις και την ομοφοβική ρητορική του, έχει μετατραπεί στον ηθικό αυτουργό του αυριανού μπούλινγκ σε βάρος γκέι μαθητών στα σχολεία, σε βάρος γκέι στρατιωτών, σε βάρος γκέι συναδέλφων και συμπολιτών μας. Ευθύνεται για το αίσθημα προσβολής και απαξίωσης των γονέων και των συγγενών γκέι ατόμων. Ευθύνεται για το αίσθημα φυγής και την κατάθλιψη γκέι ατόμων. Ένας ανώτερος κληρικός θα έπρεπε να γνωρίζει πως τέτοια επιπολαιότητα και τόση αμυαλιά, μπορεί να οδηγήσουν γκέι ανθρώπους στην απελπισία ή ακόμα και στην αυτοκτονία (δεν είναι λίγο πράγμα να σε αποκαλούν βρομιάρη που αναδίδει μπόχα).
 
Ακούστε, λοιπόν, κύριοι 38 επιστήμονες, ατεκμηρίωτα ισχυρίζεστε ότι στόχος όσων αντιδράσαμε ήταν να «τρομοκρατηθούν ιεράρχες και πιστοί για να μην μιλούν τον λόγο του Θεού». Δεν σας προβλημάτισε ότι αντέδρασαν ένα σωρό. Όλα τα κόμματα, η Κυβέρνηση, η Επίτροπος Διοικήσεως, οργανώσεις, ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι ιεράρχες (μητροπολίτες Κυρηνείας και Σικάγο). Όλοι αυτοί επιδιώκουν αυτό που ισχυρίζεστε; Απλώς εκτίθεστε…
 
Ακούστε, λοιπόν, κύριοι 38 επιστήμονες, σε ένα μόνο πράγμα συμφωνούμε από αυτά που λέτε. «Ένας επίσκοπος ομιλεί με αγάπη στο ποίμνιό του, θέλοντας να το διαφυλάξει», αναφέρετε. Όταν όλοι εσείς και όλοι όσοι ομιλούν με την ίδια γλώσσα με τον Μόρφου, αντιληφθείτε την πραγματική έννοια του όρου αγάπη, που αποτελεί την θεμελιώδη βάση του Χριστιανισμού, τότε δεν θα υπάρχει ο παραμικρός λόγος να συζητάμε, να λογομαχούμε και να κινδυνεύουμε να υποστούμε κάποιο εγκεφαλικό από τέτοιες προκλητικές και άκρως αντιεπιστημονικές θέσεις.
 
Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και τον τελευταίο άνθρωπο σ’ αυτό τον τόπο, που εμφανίζει την όποια διαφορετικότητα επειδή, απλώς, έτσι γεννήθηκε. Με την όποια διαφορετικότητα, δικαιούται να ζει ισότιμα και με απόλυτο σεβασμό από όλους τους υπόλοιπους!