Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον κυκλικό κόμβο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από τον Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.
 
Μέλη του Συνδέσμου συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, οι αξιόγραφοι αποφάσισαν να πορευτούν στην Οδό Προεδρικού και ακολούθως στον κυκλικό κόμβο έξω από το Προεδρικό, όπου απέκοψαν το δρόμο, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξιόγραφοι: Δεν τους ικανοποίησαν οι απαντήσεις του ΠτΔ
 
Τα πνεύματα άναψαν όταν αστυνομικός πήγε να τους συμβουλεύσει να μην αποκλείσουν το δρόμο, για την ασφάλεια τους.   
 

Οι κάτοχοι αξιογράφων έλαβαν διαβεβαιώσεις, λέει ο Φ. Μαυροβουνιώτης 

Διαβεβαιώσεις ότι το κράτος θα καλύψει αποζημιώσεις που θα κερδηθούν σε υποθέσεις αξιογράφων κατά της πρώην Λαϊκής, δήλωσε ότι έλαβε από το Προεδρικό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Συνδέσμου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στον οποίο επέδωσαν σχετικό υπόμνημα.

Ενημερώνοντας τα μέλη του συνδέσμου για τα διαμειφθέντα, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε πως έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι σε περίπτωση που κερδηθούν δικαστικές υποθέσεις κατά της πρώην Λαϊκής τράπεζας η οποία δεν μπορεί να τις καταβάλει, τότε το κράτος θα αναλάβει να καλύψει τις αποζημιώσεις αυτές.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης διαχώρισε τις υποθέσεις κατά της Τράπεζας Κύπρου, η οποία, όπως είπε, είναι δρώσα οικονομική μονάδα και είναι σε θέση να καταβάλει αποζημιώσεις που τυχόν εκδικαστούν. Αναφέρθηκε και στο ότι οι κάτοχοι των αξιογράφων περιλήφθηκαν στο ταμείο αποζημιώσεων και ότι μέλη του Συνδέσμου θα λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ