Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε στην επέκταση των κυρώσεων κατά της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία έως τις 23 Ιουνίου 2020.

«Στις 20 Ιουνίου 2019 το Συμβούλιο επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε σε απάντηση της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τη Ρωσία μέχρι τις 23 Ιουνίου 2020» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η επανένωση έγινε μέσω δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το διεθνές νομικό πλαίσιο.

Μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, το 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή μίας σειράς οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.

Νωρίτερα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Απευθείας Γραμμή», ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε ότι η ρωσική οικονομία έχει «χάσει» περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας των κυρώσεων. Την ίδια ώρα, όμως, όπως έσπευσε να εξηγήσει, η Ευρώπη έχει απολέσει 240 δισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ 17 δισεκατομμύρια και η Ιαπωνία 27 δισεκατομμύρια.

Πηγή: Philenews/sputniknews.gr