Εκτός φυλακών από σήμερα ο βαρυποινίτης Λούκας Σιδερένος αφού ολοκληρώθηκε η έκτιση της ποινής. Ο Λούκας Σιδερένος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 23 ετών για υπόθεση ναρκωτικών. Σημειώνεται πως το Μάρτιο του 2018 πριν είχε αποφυλακιστεί η σύζυγος του Ελένη Σιδερένου. Στο παρελθόν ο βαρυποινήτης είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης στο συμβούλιο αποφυλακίσεων επ’ αδεία η οποία είχε απορριφθεί.

Η υπόθεση Σιδερένου αφορά την εισαγωγή ποσότητας ναρκωτικών , με στόχο την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Σε σχέση με την υπόθεση, εντός του κατηγορητηρίου περιλαμβάνονταν πέντε πρόσωπα μεταξύ των οποίων, πρώτος κατηγορούμενος ο Λούκας Σιδερένος ο οποίος ήταν και ο ιθύνων νους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ε. Σιδερένου: Από την καταδίκη μέχρι την προεδρική χάρη

Το ζεύγος Σιδερένου μετέφερε κοκαϊνη βάρους περίπου 12 κιλών και 189 κιλά κάνναβης μέσα σε ψυκτικούς θαλάμους εντός εμπορευματοκιβωτίων. 

Το Μάρτιο του 2008, έπειτα από πληροφορίες, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν φορτηγό ιδιοκτησίας του Λούκα Σιδερένου πρώτου κατηγορούμενου της υπόθεσης και σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν 20 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν συσκευασίες ναρκωτικών τις οποίες ετοίμασε η Σιδερένου στο διαμέρισμα της στην Αθήνα. Κατόπιν δικαστικού εντάλματος, η Σιδερένου συνελήφθη και εκδόθηκε στην Κύπρο στις 28 Μαρτίου 2008. Ο Λούκας Σιδερένος καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση. 

Η Ελένη Σιδερένου παραδέχθηκε ενοχή και καταδικάστηκε σε ανώτατη ποινή κάθειρξης 23 ετών ενώ εντέλει της επιβλήθηκε ποινή 15 ετών. 

Πηγή: philenews