Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης του υφυπουργείου Τουρισμού βρίσκονται οι αιτήσεις των υπαλλήλων που θέλουν να φύγουν από τον οργανισμό. Περίπου το 15% του προσωπικού του υφυπουργείου Τουρισμού έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εθελούσια αποχώρηση μέσω σχεδίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», 40 είναι περίπου τα άτομα που πάτησαν το κουμπί της εξόδου από το υφυπουργείο και αναμένουν την έγκριση της Διεύθυνσης. Το υφυπουργείο Τουρισμού εξετάζει τις αιτήσεις εθελούσιας αποχώρησης προκειμένου να δει εάν θα τις αποδεχτεί ή θα τις απορρίψει.
 
 
Σημειώνεται ότι ο οργανισμός δύναται να απορρίψει αίτημα υπαλλήλου για αποχώρηση εάν κρίνει ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του οργανισμού και δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του. Στόχος του υφυπουργείου είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου να γίνουν οι πρώτες αποχωρήσεις. 
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΚΟΤ, στις 31.12.2017 τα μέλη του προσωπικού του ΚΟΤ (μόνιμο, αορίστου διαρκείας, εργατικό και εντόπιο εξωτερικού) ήταν 253. Από αυτά 145 υπηρετούσαν στην Κεντρική Υπηρεσία, 66 στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εσωτερικού και 42 στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εξωτερικού.
 
«Το πιο σημαντικό για μας είναι να αφουγκραστούμε το προσωπικό. Δεν είχαμε κάποιον αριθμητικό στόχο να πετύχουμε. Η Κυβέρνηση αποφάσισε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου ενόψει της δημιουργίας υφυπουργείου», σχολίασε ο υφυπουργός Σάββας Περδίος.
Παράλληλα, δήλωσε ότι το νέο οργανόγραμμα είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα θα χρειαστεί να πληρωθούν κάποιες κενωθείσες θέσεις. «Θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς ακολουθούνται οι κυβερνητικές διαδικασίες και υπολογίζουμε σε 1-1,5 χρόνο να έχουμε την πλήρη υλοποίηση του οργανογράμματός μας», τόνισε ο υφυπουργός. 
Σύμφωνα με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, δικαιούχοι του σχεδίου εθελούσιας πρόωρης αποχώρησης είναι όλοι οι υπάλληλοι (μόνιμο και ωρομίσθιο προσωπικό) οι οποίοι θα έχουν κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων του σχεδίου πέντε τουλάχιστον χρόνια υπηρεσία στον οργανισμό και έχουν τουλάχιστον 19 μήνες υπηρεσίας μέχρι την ημερομηνία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης.
 
Η επιλογή των ατόμων που θα αποχωρήσουν θα γίνεται με συγκερασμό των τριών ακόλουθων κριτηρίων με τις ακόλουθες βαρύτητες: Αριθμός υπολειπομένων μηνών υπηρεσίας 50%, χρόνια υπηρεσίας στον οργανισμό 25% και όφελος/εξοικονόμηση για τον οργανισμό 25%. Ενδεικτικά αναφέρεται: Από 19-24 μήνες το ποσοστό επί του μηνιαίου μισθού είναι στο 24,00%, από 61-72 μήνες 32,60%, ενώ από 109-120 μήνες το ποσοστό που δικαιούται ως αποζημίωση είναι 35,00%.