Με τρία χρόνια καθυστέρηση, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου επαναλειτουργεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το αναβαθμισμένο κύριο μουσείο της επαρχίας Πάφου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων η οποία επιθεώρησε τις εργασίες και ενημερώθηκε για τα χρονοδιαγράμματα επαναλειτουργίας του.
 
Η Βασιλική Αναστασιάδου εξέφρασε την ευαρέσκεια της για το αποτέλεσμα της κτιριολογικής αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου και τόνισε ότι θα εκτίθενται σε αυτό όχι μόνο αρχαιότητες που υπήρχαν εκεί πριν την ανακαίνιση, αλλά και νέες που ήρθαν στο μεταξύ στο φως.
 
Η κ. Αναστασιάδου επισκέφτηκε επίσης το λόφο της Φάμπρικας, όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου της ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου, το εργαστήριο συντήρησης ψηφιδωτών στον Αρχαιολογικό Χώρο και τις Οικίες Διονύσου και Αιώνα.
 
Κληθείσα να σχολιάσει και το θέμα των ανακαλύψεων στο παραλιακό τεμάχιο της Αρχιεπισκοπής στην Γεροσκήπου, η Υπουργός Μεταφορών είπε ότι στόχος είναι η διαφύλαξη του μνημείου το οποίο θα είναι και προσβάσιμο προς το κοινό. Όλα, κατέληξε, θα γίνουν συναινετικά και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες του τεμαχίου.