Οι δύο κόρες της και ο γαμπρός της προσπάθησαν να κηρύξουν «ανίκανη» μία 82χρονη γυναίκα για να αναλάβουν τη διαχείριση της περιουσίας της, αλλά η υπόθεση έπεσε στο δικαστήριο, αφού ο ψυχίατρος που την εξέτασε ευχήθηκε «σε όλους να έχουν τη διαύγεια που έχει σε μια τέτοια ηλικία δηλαδή στα 82 χρόνια της».
 
Οι κόρες και ο γαμπρός της 82χρονης είχαν προσπαθήσει να εκδώσουν διάταγμα με το οποίο της απαγορευόταν να αποξενώσει την περιουσία της, κινητή και ακίνητη, καθώς και διάταγμα με το οποίο οι ίδιοι εξουσιοδοτούντο να εισπράττουν €1.000 από το λογαριασμό της, για σκοπούς συντήρησης της, μέχρι την εκδίκαση της κυρίως αίτησης.
 
Ακολούθως προσπάθησαν μέσω εξέτασης από ψυχιάτρους να την κηρύξουν ανίκανη και στην προσπάθειά τους αυτή εξασφάλισαν διάταγμα δικαστηρίου με το οποίο οδηγήθηκε για υποχρεωτική νοσηλεία στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.
 
Μετά από τρεις μέρες και αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα.
 
Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή την πρώτη μαρτυρία του ψυχίατρου που δεν είχε εξετάσει καν την 82χρονη αλλά είχε υποβάλει έκθεση, ενώ ο δεύτερος ψυχίατρος που είχε συμβάλει στο να σταλεί τελικά η 82χρονη για τρεις μέρες στο ψυχιατρείο αρνήθηκε να καταθέσει.
 
Το δικαστήριο απέρριψε και τις μαρτυρίες του γαμπρού και της κόρης της 82χρονης, αφού έκρινε ότι εξυπηρετούσαν «αλλότριους σκοπούς» και έκρινε πως η όλη υπόθεση ήταν μία «προσπάθεια επίλυσης περιουσιακών διαφορών της οικογένειας».
 
Πηγή: philenews